Guvernul a reglementat, prin ordonanta de urgenta aprobata miercuri, cadrul legislativ care permite finantarea directa a Institutului Cantacuzino, conditie premergatoare si necesara producerii vaccinului antigripal in Romania, a declarat agentiei Mediafax ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

"Saptamana viitoare, voi supune spre aprobarea Guvernului o hotarare care va contine un program pe baza caruia in Romania se va putea realiza vaccin antigripal", a adaugat Nicolaescu.

Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie Cantacuzino este un producator autonom, cu gestiune financiara si economica independenta, care are ca obiect de activitate productia de vaccinuri si activitate de cercetare-dezvoltare.

In ianuarie, autoritatile au alocat opt milioane de lei pentru ca Institutulul Cantacuzino sa-si reia productia de vaccinuri sistata anul trecut.

"Am prins in bugetul pe anul 2013 suma de opt milioane de lei pentru pregatirile necesare reluarii activitatii Institutului Cantacuzino. Dupa ce vor fi alocati banii, ei au zis cu aproximatie sase luni pentru a finaliza toate lucrarile, linia de fiolaj si tot ce mai au pe acolo. Pentru sezonul viitor vom face 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal la Institutul Cantacuzino. Ei mi-au promis ca la 30 septembrie sunt cu totul pusi la punct", a declarat recent ministrul Sanatatii.