Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat pe 25 martie perchezitia domiciliara si corporala a procurorului Parchetului de pe langa Tribunalul Braila Mihaela Aghenitei, fost procuror DNA, anunta marti Agerpres, citand Biroul de presa al CSM.

Ulterior, pe 29 martie, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat perchezitia informatica asupra mijloacelor de stocare a datelor si sistemelor informatice ridicate cu ocazia perchezitiilor efectuate la domiciliul si resedinta procurorului.

Solicitarile de incuviintare a perchezitiilor au fost prezentate Sectiei pentru procurori a CSM de catre DIICOT - Structura Centrala, pentru infractiuni aflate in competenta acesteia.

Tot marti, intr-un comunicat de presa al DIICOT, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Galati au anuntat ca au dispus pe 22 martie inceperea urmaririi penale fata de A. M., magistrat procuror.

"In sarcina acesteia s-a retinut faptul ca, in exercitarea atributiilor de serviciu, cu intentie, a instrumentat un dosar penal in care a dispus trimiterea in judecata a doi inculpati, pentru savarsirea infractiunii prevazute de art. 257 alin. 1 Cod Penal cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000, in scopul asigurarii beneficiului dispozitiilor art. 19 din Legea nr. 682/2002 inculpatului Mihail Boldea, anterior trimis in judecata, prin rechizitoriul DIICOT - Serviciul Teritorial Galati", precizeaza sursa.

La data de 26 martie, in baza avizului Consiliului Superior al Magistraturii - Sectia pentru procurori, DIICOT - Serviciul Teritorial Galati a efectuat perchezitii domiciliare, se mai arata in comunicat.