Autoritatile romane poarta negocieri cu piratii africani pentru a stabili conditiile de eliberare a marinarului rapit pe 7 februarie in largul coastelor Africii. Alaturi de navigatorul roman mai sunt tinuti ostatici doi marinari rusi, transmite Radio Romania

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihalcioiu, spune ca starea de sanatate a acestora este buna.

"Compania i-a identificat pe cei trei navigatori, pe cei doi rusi si seful-mecanic roman, a discuat cu ei, sunt sanatosi si au inceput deja negocierile pentru eliberarea acestor trei. Nu sunt in masura sa spun la ora asta ce pretentii au rapitorii, insa ce pot sa va spun este ca se negociaza intr-un fel sau altul eliberarea marinarilor capturati", a spus Mihalcioiu.

Un marinar roman care face parte din echipajul unei nave sub pavilion britanic atacata in largul coastelor Camerunului si Nigeriei a fost rapit de pirati, in 8 februarie, a anuntat armatorul navei.

Piratii au atacat o nava-cargo sub pavilion britanic in largul Nigeriei, la frontiera cu Camerun si la 136 de kilometri de coasta.

Reprezentantii misiunilor Romaniei din Nigeria si Marea Britanie au intreprins demersurile diplomatice necesare astfel incat sa fie clarificata cu celeritate situatia cetateanului roman aflat printre membrii echipajului navei ESTER-C sub pavilion britanic, capturata de pirati in largul Camerunului, anunta acum doua saptamani Ministerul Afacerilor Externe.