Un marinar roman care face parte din echipajul unei nave sub pavilion britanic atacata in largul coastelor Camerunului si Nigeriei a fost rapit de pirati, anunta armatorul navei, potrivit Mediafax, care citeaza AFP.

Piratii au atacat o nava-cargo sub pavilion britanic in largul Nigeriei, la frontiera cu Camerun si la 136 de kilometri de coasta.

"Compania de navigatie Carisbrooke Shipping Ltd. anunta cu regret ca nava MV Esther, construita in 2008, care naviga sub pavilion britanic, a fost atacata de pirati joi seara, in partea de sud a Golfului Guineea", a comunicat armatorul.

"Dupa talharirea membrilor echipajului, piratii au parasit nava rapind trei marinari", adauga compania.

Cei trei marinari luati ostatici sunt un roman si doi rusi.

"Vietile acestor marinari sunt prioritatea noastra absoluta si vom face totul pentru readucerea lor in siguranta. Ceilalti noua membri ai echipajului au ramas la bordul navei si sunt nevatamati", continua armatorul, precizand ca ceilalti marinari sunt filipinezi.

Golful Guineea, situat in sud-vestul Africii, este o zona unde au loc numeroase acte de piraterie. De obicei, ostaticii sunt eliberati dupa plata unor rascumparari.

MAE: S-au facut demersurile diplomatice necesare in cazul marinarului roman luat ostatic de pirati

Reprezentantii misiunilor Romaniei din Nigeria si Marea Britanie au intreprins demersurile diplomatice necesare astfel incat sa fie clarificata cu celeritate situatia cetateanului roman aflat printre membrii echipajului navei ESTER-C sub pavilion britanic, capturata de pirati in largul Camerunului, a anuntat vineri MAE.

"Ambasada Romaniei de la Londra este in legatura permanenta cu armatorul navei. Mentionam ca, potrivit procedurilor in vigoare, negocierile in astfel de cazuri sunt purtate direct intre proprietarii navei si rapitori, procedura in astfel de cazuri presupune discretie pentru a nu afecta negocierile si siguranta cetatenilor rapiti. La nivelul MAE au avut loc discutii cu reprezentantii Ambasadei Marii Britanii si Federatiei Ruse de la Bucuresti", se arata intr-un comunicat al MAE, citat de Agerpres.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza totodata ca se afla in legatura cu familia cetateanului roman.