Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei, si-a declarat sustinerea pentru proiectul de plan-cadru pentru invatamantul primar pus astazi, 15 februarie, in dezbatere de Ministerul Educatiei. "Este continuarea efortului curricular inceput in 2011 si concretizat prin noul curriculum de clasa pregatitoare. Optiunile majore din aceste planuri cadru sunt corecte", a declarat pentru HotNews.ro consilierul prezidential.

Funeriu a anuntat ca va formula propuneri scrise catre ministrul Educatiei in cadrul dezbaterii publice. "Sunt schimbari de bun augur. In acelasi timp, atrag atentia ca este esential ca dezbaterea publica sa se axeze pe modul in care vrem sa arate copiii nostri. Adica, in termeni tehnici, sa finalizam un cadru de referinta al secolului XXI", a precizat acesta.

Potrivit consilierului prezidential, "planurile cadru si programele trebuie decise de experti in baza deciziei societatii asupra cadrului de referinta". Fostul ministru al Educatiei a adaugat: "mai trag atentia asupra urgentei aprobarii curriculumului de clasa I care stiu ca era finalizat cand am plecat din Minister. E important ca elevii care termina clasa pregatitoare in acest an sa continue in clasa I cu un curriculum nou si adaptat lor".

Amintim ca Ministerul Educatiei a publicat pe edu.ro un nou proiect de plan-cadru pentru invatamantul primar, document supus dezbaterii publice pana la data de 19 februarie 2013. Planul cadru cuprinde materiile obligatorii, pe cele optionale, precum si numarul de ore alocat fiecarei materii pe saptamana, pentru elevii din clasa pregatitoare, clasa I, clasa a II-a, clasa a III-a si clasa a IV-a.