Ambasadorul Mark H. Gitenstein, Seful Misiunii Diplomatice a SUA la Bucuresti, si-a incheiat vineri mandatul care a durat peste trei ani si s-a intors in Statele Unite ale Americii. Incepand de vineri, adjunctul sefului misiunii diplomatice a SUA, Duane C. Butcher, devine Insarcinatul cu Afaceri al Misiunii Diplomatice a SUA, potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA la Bucuresti. Inainte de a veni in Romania, Butcher a lucrat ca insarcinat cu afaceri la ambasada SUA din Uzbekistan.

Duane Butcher, insarcinat cu afaceri ad interimFoto: Hotnews

El va ocupa aceasta functie pana la sosirea noului Ambasador al SUA in Romania.

Duane C. Butcher a preluat functia de Adjunct al Sefului Misiunii Diplomatice a SUA in data de 18 august 2011.

A detinut functia de adjunct al sefului misiunii diplomatice (iunie 2008 - iulie 2010), iar apoi pe cea de insarcinat cu afaceri (iulie 2010 - iunie 2011) la ambasada SUA din Taskent, Uzbekistan. Anterior, Duane Butcher a fost consul general la Hamburg, in Germania (2004-2007), consilier pe probleme administrative la Belgrad, in Iugoslavia (2001-2004), consilier pe probleme administrative la Bucuresti, in Romania (2000-2001) si la Baku, in Azerbaijan (1994-1996), coordonator prestari servicii la Muscat, in Oman (1988-1990).

Intre 1996 si 1998 a detinut functiile de consilier administrativ si apoi consilier administrativ principal pentru noile state independente in cadrul Biroului pentru afaceri europene. A fost distins de catre Departamentul de Stat cu premii pentru serviciu meritoriu si pentru serviciu exceptional.

Duane Butcher este fiul unui diplomat de cariera si s-a nascut la Ankara, in Turcia. A studiat la scoli internationale din Germania, Arabia Saudita, Suedia si Kenya. A absolvit Colegiul Carleton din Northfield, Minnesota, in 1987. Este casatorit cu Nazilia Butcher din Baku, Azerbaijan si are doi fii, Kennan si Cameron.