Peste 20 de conducatori auto au fost amendati de politisti si 17 permise au fost retinute vineri, pe Autostrada Bucuresti-Ploiesti, dupa ce soferii au fost depistati conducand cu o viteza mai mare de 100 km/h, viteza maxima admisa pe sectorul cuprins intre linia de centura si Ploiesti.

"Am actionat cu trei aparate radar dispuse in cascada, dintre care unul a fost un radar cu unde laser. Au fost aplicate 47 de contraventii, dintre care 24 pentru incalcarea regimului legal de viteza si au fost retinute un numar de 17 permise de conducere pentru depasirea cu peste 50 km/h a vitezei maxime admise pentru sectorul de drum al autostrazii A3, cuprins intre linia de centura si Ploiesti. Avem indicatorul de restrictii viteza, viteza maxima fiind de 100 km/h. De asemenea, reprezentantii Registrului Auto Roman impreuna cu lucratorii nostri de politie au constatat un numar de cinci defectiuni pentru care autovehiculelor respective li s-au ridicat certificatele de inmatriculare", a declarat pentru Agerpres comisar-sef Emilian Buican de la Politia Autostrazi.

Cea mai mare viteza depistata de oamenii legii a fost de 215 km/h, soferul fiind un bucurestean.

"Cea mai mare viteza depistata, recordul pentru autostrada Bucuresti-Ploiesti, a fost un autoturism marca Wolkswagen care a rulat cu 215 km/h. Soferul este bucurestean si a primit o sanctiune de 630 de lei. I s-a retinut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile. Acest conducator auto a incalcat iar regulile de circulatie, la o luna dupa ce si-a ridicat permisul ca urmare a expirarii unei suspendari pe care a avut-o pana la data respectiva", a precizat Emilian Buican.

Cuantumul amenzilor aplicate de politisti este de 8.730 de lei.

La actiune au participat politisti ai Directiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane impreuna cu echipaje ale politiei Prahova si Ilfov si ale Politiei Autostrazi.

Printre soferii care au ramas fara permis de conducere, vineri, dupa ce au fost surprinsi de radar depasind viteza legala pe autostrada Bucuresti-Ploiesti, se numara si realizatorul TV Mircea Badea, care a fost prins conducand cu 162 km/h.