Sambata, vremea va fi in continuare caniculara, iar indicele de confort termic temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in toate regiunile. Cerul va fi mai mult senin si doar dupa-amiaza, la munte, vor fi unele innorari si conditii de ploi slabe, de scurta durata. Vantul va sufla slab pana la moderat, informeaza Mediafax.

Temperaturile maxime vor fi de la 29...31 de grade pe litoral, pana la 42 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime intre 10 grade in depresiuni si 27 de grade in Dealurile de Vest.

BUCURESTI. Vremea va fi in continuare caniculara, iar indicele de confort termic temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi senin, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 40 de grade, iar cea minima va fi de 21...23 de grade.

MUNTE. Vremea se va mentine deosebit de calda. Cerul va fi variabil si doar izolat, dupa-amiaza, vor fi conditii de ploaie slaba, de scurta durata. Vantul va sufla slab pana la moderat.

MARE. Vremea va fi calduroasa Cerul va fi mai mult senin. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari izolate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 si 33 de grade, iar cele minime intre 21 si 24 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 24 si 26 de grade.

Duminica, vremea va fi caniculara in toate regiunile, iar disconfortul termic se va mentine accentuat. In cursul zilei cerul va fi variabil si numai izolat, dupa-amiaza si seara, in nord-vestul si centrul tarii, precum si in zona de munte, vor fi averse, descarcari electrice si conditii de grindina. Noaptea, nebulozitatea va fi accentuata indeosebi in jumatatea nordica a tarii, iar fenomenele de instabilitate atmosferica se vor semnala pe arii relativ extinse. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari la munte si in timpul ploilor, izolat si trecator cu aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 30 de grade pe litoral si 42 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa intre 14 si 24 de grade, usor mai scazute in depresiuni.

MUNTE. Vremea va fi in continuare deosebit de calda. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si izolat averse si descarcari electrice, mai ales dupa-amiaza. Spre sfarsitul intervalului, nebulozitatea se va accentua in Carpatii Occidentali, unde vor fi averse locale, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, trecator si cu aspect de vijelie.

MARE. Vremea se mentine calduroasa. Cerul va fi variabil, mai mult senin. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 30 si 32 de grade, iar cele minime intre 21 si 25 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 25 si 27 de grade.