Fostul premier Adrian Nastase, condamnat definitiv la doi ani de detentie, s-a impuscat, miercuri seara, cu un pistol Smith and Wesson de calibrul 45, autoritatile urmand sa stabileasca de ce politistii nu i-au retras dreptul la port de arma dupa ce Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a inceput urmarirea penala impotriva sa, scrie Mediafax.

Adrian Nastase are o plaga latero-cervicala, aproape de vena jugulara, produsa cu o arma de foc de calibrul 9, au declarat, miercuri noapte, surse medicale.

Potrivit surselor citate, Adrian Nastase este in investigatii la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde a fost adus dupa ce a incercat sa se sinucida. Sursele citate au mai spus ca Adrian Nastase este constient.

Parchetul instantei supreme a anuntat, miercuri noapte, ca face cercetari in cazul tentativei de suicid a lui Adrian Nastase, care a avut loc in timpul punerii in executare a mandatului privind condamnarea acestuia la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii".

Pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost constituita o cauza avand ca obiect incidentul petrecut miercuri seara, "cu ocazia executarii mandatului privind executarea pedepsei privative de libertate a inchisorii aplicata numitului Nastase Adrian, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Public.