Ministerul Educatiei le-a transmis marti, 19 iunie, inspectoratelor scolare judetene chestionarul referitor la structura examenului de Bacalaureat incepand cu anul 2013, informeaza ministerul. Elevii si parintii vor raspunde la "6 intrebari tematice", pentru a stabili daca examenele de BAC de anul viitor vor fi diferentiate sau se va mentine sistemul actual.

"Sefii inspectoratelor scolare judetene vor asigura, in regim de urgenta, trimiterea chestionarelor catre unitatile de invatamant liceal din fiecare judet, astfel incat sa poata fi completate de elevii claselor IX-XI si de parintii acestora pana la sfarsitul anului scolar in curs (22 iunie)", se arata in comunicatul Ministerului Educatiei.

Datele din chestionare vor fi centralizate la nivelul fiecarei scoli, vor fi transmise inspectoratelor scolare judetene care, la randul lor, le vor integra intr-un raport final si le vor pune la dispozitia Ministerului Educatiei pana la data de 26 iunie. La nivelul fiecarui liceu, chestionarele vor fi arhivate pentru o perioada de cel putin un an scolar, informeaza Ministerul.

Amintim ca, la finalul saptamanii trecute, elevii de clasa a XI-a din liceele bucurestene au votat, in majoritate, pentru mentinerea actualei formule de desfasurare a examenului de Bacalaureat si nu pentru un BAC diferentiat incepand cu anul viitor. Liviu Marian Pop, ministrul interimar al Educatiei, si Stelian Fedorca, secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar, au avut miercuri, 13 iunie, o consultare publica la care au fost invitati reprezentantii elevilor de clasa a XI-a din liceele bucurestene, pe tema desfasurarii examenului de bacalaureat.

Citeste si: