Premierul Victor Ponta a anuntat ca are programata pentru saptamana viitoare o intalnire cu presedintele Traian Basescu in care va clarifica modul in care se vor implica Presedintia si Guvernul in politica externa a tarii, aratand ca nu este bine ca in acest domeniu sa se vorbeasca "pe doua voci".

"Saptamana viitoare am stabilita o intalnire cu presedintele tarii pe mai multe teme de politica externa. O spun inca o data si o voi spune de fiecare data, respect prevederile constitutionale privind rolul presedintelui, indiferent cum se cheama acesta, si atributiile pe care le are referitoare la politica externa, dar in egala masura Guvernul are propriile atributii. Sunt cateva teme de politica externa in care am o viziune diferita de cea a domnului presedinte Basescu si saptamana viitoare vom avea o discutie extinsa pe aceste teme, pentru ca politica externa este un domeniu in care nu e bine ca vorbim pe doua voci, este bine sa vorbim pe o singura voce, a Romaniei, dar dupa ce ne consultam si ajungem la o pozitie comuna", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Premierul a anuntat anterior, la Bruxelles, ca va discuta cu presedintele Basescu despre nivelul la care Romania trebuie sa fie reprezentata la urmatorul Consiliu European, aratand ca nu va contesta atributiile sefului statului in politica externa, dar ca problemele UE nu mai apartin exclusiv de acest domeniu.

El a raspuns astfel intrebat de jurnalisti daca la urmatorul Consiliu European extraordinar, programat pentru 23 mai, va participa el sau presedintele Basescu.