Eexaminarea macroscopica si cele trei investigatii succesive de laborator efectuate joi seara la Institutul National de Medicina Legala Mina Minovici au aratat ca fragmentul dintr-un picior gasit joi la Otopeni in bagajele unui chinez este de natura animala (fara alte precizari legate de felul animalului), arata un comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

Acesta exclude natura umana a fragmentului respectiv.

Persoana de sex masculin asupra careia a fost gasita o bucata dintr-un picior a fost audiata (i s-a asigurat translator) de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cu aceasta ocazie, a precizat ca a cumparat acel fragment de animal (pe care l-a achizitionat ca fiind laba de urs) de la o persoana necunoscuta, de sex masculin, in cursul zilei de 28.03.2012, cu scopul de a o valorifica intr-un restaurant din Italia", arata comunicatul PICCJ.

Din primele verificari efectuate, pana in prezent, a rezultat ca pasagerul asupra caruia s-a identificat bagajul cu acest continut, este un barbat, are aproximativ 54 de ani, nu este dat in urmarire nationala ori internationala, cunoaste doar limba chineza, poseda pasaport, a venit in Romania de mai multe ori si a plecat spre diverse destinatii, in special spre Italia.

De asemenea, din verificarile preliminare efectuate a rezultat ca se afla de aproximativ trei zile in Bucuresti si s-a cazat in intervalul mentionat la un hotel.

Chinezul intentiona sa plece cu o cursa Wizz Air joi, la ora 16.45, catre Aeroportul Ciampino din Roma (Italia). El ar fi putut pleca cu o cursa aeriana de la Roma catre Beijing vineri, la ora 2.55.