UPDATE:Consulul chinez la Bucuresti, Geng Fei, a precizat ca barbatul retinut joi pe aeroportul Otopeni, dupa ce in bagajul acestuia s-a descoperit un fragment de picior, transporta de fapt o laba de urs, transmite B1 TV. Potrivit consulului, cetateanul chinez cumparase gheara de urs dintr-un magazin vanatoresc din Capitala si urma sa o expuna in restaurantul sau din Italia.

Parchetul General a anuntat joi ca, pe Aeroportul Otopeni, la controlul bagajelor de cala ale unui barbat a fost gasita o parte a membrului inferior al unei persoane. Piciorul a fost gasit in timpul unui control al Brigazii Antitero a Serviciului Roman de Informatii, cetateanul strain avand ca destinatie Italia. Bagajul a trecut prin scannerul de verificare, apoi a fost deschis si cercetat de catre criminalisti. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca pasagerul in bagajul caruia a fost gasit piciorul este cetatean chinez.

UPDATE 6 Cetateanul chinez in bagajul caruia a fost fragmentul este audiat de procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), informeaza Mediafax.

Chinezul intentiona sa plece cu o cursa Wizz Air joi, la ora 16.45, catre Aeroportul Ciampino din Roma (Italia). El ar fi putut pleca cu o cursa aeriana de la Roma catre Beijing vineri, la ora 2.55.

Chinezul a venit in Romania in urma cu trei zile, spun surse oficiale.

UPDATE 5 Fragmentul gasit in bagajul chinezului este o parte din laba piciorului, congelata, fara piele, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

UPDATE 4 Piciorul gasit are unghiile smulse, au precizat sursele citate.

UPDATE 3 Avionul a decolat spre Roma.

UPDATE 2 Cazul a fost preluat de Parchetul General.

Procurorul general al Parchetului instantei supreme, Codruta Kovesi, a dispus preluarea de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica a cauzei avand ca obiect incidentul petrecut joi, pe Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni.

In aceasta cauza lucreaza o echipa operativa coordonata de un procuror de la Sectiei de urmarire penala si criminalistica. In caz lucreaza ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei Investigatii Criminale a Inspectoratului General al Politiei Romane, experti criminalisti din cadrul Institutului de Criminalistica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si medici legisti.

Pana in acest moment al urmaririi penale, cercetarile la fata locului sunt in curs de derulare, fiind ridicate probele necesare verificarii tuturor versiunilor posibile si imprejurarilor cauzei.

In 2006, cadavrul infasurat in folie de plastic al unui chinez a fost gasit in Cozieni, judetul Ilfov, politia suspectand o reglare de conturi in mafia chineza. Pe corpul asiaticului existau aproape 35 de lovituri de cutit, cele mai multe tintind pieptul, spatele si gatul. Astfel de crime au avut loc in Bucuresti si judetul Ilfov in anii 1990.