Un autobuz al Regiei Autonome de Transport in Comun din Constanta (RATC) a fost vandalizat, vineri, de soferul unui autoturism de teren, dupa ce acesta a blocat in trafic mijlocul de transport in comun, transmite Agerpres. Politistii au afirmat ca soferul autobuzului si cel al masinii de teren s-ar fi sicanat in trafic dupa ce, intr-o intersectie, conducatorul autoturismului de teren nu i-a acordat prioritate mijlocului de transport in comun.

Reprezentanti ai Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta au declarat ca autobuzul a fost urmarit si blocat in trafic de soferul agresiv.

Acesta si alte doua persoane din autoturismul de teren au coborat si au adresat injurii soferului RATC si au lovit autobuzul cu pumnii si cu picioarele, au rupt stergatoarele, oglinda laterala de pe partea soferului, grilajul radiatorului, si au spart parbrizul.

Politistii au reusit identificarea proprietarului autoturismului de teren, barbatul urmand sa fie audiat.

In urma cu doua saptamani, un tanar in varsta de 25 de ani a fost retinut de politistii din Constanta dupa ce, in timp ce se afla la volanul unei masini de teren pe o strada din oras, a coborat din autovehiculul pe care il conducea fara a avea permis si a batut cu o bata doi pietoni.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta, Gelu Manolescu, a declarat atunci ca pietonii au fost luati la bataie dupa ce i-au reprosat soferului ca era sa ii loveasca cu masina, in timp ce acestia se deplasau pe marginea unei strazi dintr-un cartier din oras.

Victimele, doi tineri cu varsta de 23, respectiv, 26 de ani din comuna constanteana Baltagesti, au fost lovite de sofer cu pumnii si cu o bata de baseball.

Unul dintre pietoni a facut plangere penala impotriva conducatorului auto.

Agresorul a fost acuzat de tentativa de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, precum si pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fara permis.