Doi tineri din judetul Teleorman sunt cercetati de politistii hunedoreni dupa ce s-a descoperit ca in luna decembrie a anului trecut au trimis unei femei o carte in care au amplasat un dispozitiv exploziv improvizat, transmite Agerpres. Florin M., de 29 de ani, din comuna Furculesti, si Alin B., de 29 de ani, din comuna Plosca (judetul Teleorman) sunt cercetati in stare de libertate sub aspectul comiterii infractiunii de lovire sau alte violente si nerespectarea regimului materiilor explozive.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara, inspector Bogdan Nitu, a declarat ca pachetul exploziv a fost trimis de catre tanarul din comuna Furculesti pe adresa fostei sale sotii cu gandul de a se razbuna pentru ca fusese parasit de aceasta.

Coletul a ajuns, din greseala, la o femeie de 69 de ani din Petrosani, care a suferit arsuri si escoriatii in zona fetei si a mainilor, in momentul in care a deschis cartea, iar dispozitivul dintre copertile volumului a explodat.

Nitu a afirmat ca "in urma cercetarilor efectuate sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Petrosani, politistii au reusit identificarea prezumtivilor autori in persoana lui Florin M., de 29 de ani, din comuna Furculesti, si Alin B., de 29 de ani, din comuna Plosca, judetul Teleorman".

Inspectorul Bogdan Nitu a precizat ca "cei doi barbati sunt cercetati in stare de libertate sub aspectul comiterii infractiunii de lovire sau alte violente si nerespectarea regimului materiilor explozive".