​Jurnalista Corina Dragotescu si fostul director editorial la Realitatea TV, Catalin Popa, au fost audiati, vineri, la Tribunalul Bucuresti, in dosarul in care Sorin Ovidiu Vantu este acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa, fostul director Gelsor, transmite Mediafax, care publica fragmente din stenogramele discutiilor dintre ziaristi si SOV. Vantu a fost adus la instanta pentru acest proces, dupa ce, marti a fost arestat preventiv intr-un alt dosar, cel privind delapidarea Petromservice.

Corina Dragotescu si Catalin Popa au declarat în faţa judecatorilor că nu cunosc dacă există o legătură între Sorin Ovidiu Vantu şi Nicolae Popa.

După ieşirea din sala de judecată, Drăgotescu a spus că a fost întrebată de Sorin Ovidiu Vîntu dacă apreciază că interceptările din dosar, în care apare şi numele ei au sau nu legătură cu dosarul: "Sorin Ovidiu Vantu m-a întrebat, că el are voie să pună întrebări, dacă interceptările au legătură cu cauza şi am spus că nu".

La rândul lui, Cătălin Popa a spus că a fost întrebat dacă are cunoştinţă despre existenţa unei legături între Sorin Ovidiu Vantu şi Nicolae Popa, el susţinând în faţa magistraţilor că nu are cunoştinţă de acest lucru.

Următorul termen în proces a fost stabilit pentru 9 decembrie.

Dosarul lui Sorin Ovidiu Vântu conţine discuţiile pe care omul de afaceri le-a avut în campania electorală şi după alegeri cu şefii trustului Realitatea Media şi cu jurnalişti ai grupului, precum Cătălin Popa, Cornel Nistorescu, Bogdan Chirieac, Stelian Tănase şi Corina Drăgotescu, dar şi cu politiceni.

Stenograma discuţiei dintre Sorin Ovidiu Vantu şi Cătălin Popa, purtată în 29 octombrie 2009, în campania electorală pentru alegerea Preşedintelui.

"POPA CĂTĂLIN : Am făcut un carton şi am spus că aceleaşi ONG-uri, în 2004 l-au susţinut pe candidatul Traian Băsescu.

S.O.VÂNTU: - Foarte bine, f... în gură să-i f... Deci s-au isterizat ăia.

POPA: -Mamă, sunt cu nervii pe pereţi.

VÂNTU: - Excepţional, excepţional.

POPA: -Adevărul e că e fără precedent, că toată societatea civilă, că astea sunt cele mai importante voci în momentul de faţă şi cele mai importante ONG-uri din România, şi nu au mai văzut în mandatul lui Băsescu niciodată aşa ceva. Dar ştii care este şocul?

VÂNTU: - Ă?

POPA: - Liderii celor două partide de opoziţie nu vor să facă declaraţii pe tema asta.

VÂNTU: - De ce?

POPA: - De boi. Adică răspunsul meu e clar. De boi.

VÂNTU: - Cred că fac bine, tati.

POPA: - Eu nu cred.

VÂNTU: - Dacă îmi permiţi, totuşi rărirea parlamentarilor este o chestie foarte populară printre cetăţenii imbecili ai acestei ţări.

POPA: - Da, dar nu despre asta e vorba.

VÂNTU: -Ba da, pentru că acolo este prefaudarea alegerilor. Se referă strict la referendum şi referendumul este o chestie gingaşă. Ei au ieşit deja cu declaraţii că susţin micşorarea numărului de parlamentari.

POPA: -Da şi asta poate să spună şi acum, "Susţinem în continuare referendumul, haideţi să-l programăm între tururile de scrutin".

VÂNTU: - Da. O să mă gândesc. Să vorbesc cu MIRCEA şi cu CRIN să văd de ce nu preiau mesajul. Nu ştiu. M-a luat prin surprindere cu treaba asta.

(...)

POPA: - Da. O să stăm să documentăm deşi mă ardeau mâinile să ieşim repede cu el, dar nu putem pentru că sunt lucruri foarte grave.

VÂNTU - Sunt grave, nu?

POPA: - Da.

VÂNTU - Aşa tati, aşa băiatul lui tata. F... în gură să-l f... Hai că vin şi eu acasă să pun umărul (râde - n.n.).

POPA: (râde - n.n.). Da.

VÂNTU: - Rar mi se întâmplă, fără mişto CĂTĂ, să mă mobilizez cum m-am mobilizat de data asta.

POPA: - Da. Am simţit şi eu pe alocuri.

VÂNTU: - Rar mi se întâmplă. Mi-am scos oştile regulate din cazărmi, nici măcar pe scandalul FNI nu mi-am scos armata regulat. Am lucrat numai cu ostaşii.

POPA: - (râde - n.n.).

VÂNTU: - Da. De data asta... multă prostime, dat fiind faptul că poporul ăsta s-a tâmpit de-a dreptul, prostimea asta încă ţine cu imbecilul şi trebuie să-i degajăm prostimea.

POPA: - Da.

VÂNTU: - I-o degajăm f... în gură să-l f... Hai, te pup! Pa!

POPA: - Drum bun! Pa!"

Stenograma discutiei dintre Sorin Ovidiu Vantu si Corina Dragotescu, purtata in noaptea de 6 spre 7 decembrie, după turul al doilea al Prezidenţialelor, imediat după miezul nopţii. Drăgotescu se aflase la sediul PDL unde se desfăşura numărătoarea paralelă a voturilor:

"(...)

S. O. VANTU: Să nu te transformi într-un agent de intoxicare al lor.

CORINA DRĂGOTESCU: Nu! Nu, nu, nu!

VANTU: Asta era ceea ce vroiam să te rog!

DRĂGOTESCU: Categoric nu! Categoric nu!

VANTU: Asta era ce…

DRĂGOTESCU: Acuma urcă operatorul cu colega de la Social, filmează tabelul să şi-l asume. Eu nu-mi asum nimic. Dacă dă imaginea, ca să vadă, mă rog, să fie…

VANTU: Deci, nu te transforma într-un agent! Nu te transforma într-un agent de manipulare al lor!

DRĂGOTESCU: Bine".

Cazul Nicolae Popa

Pe 22 aprilie, Nicolae Popa a fost adus in Romania, el fiind transportat de la Jakarta (Indonezia) cu o aeronava privata ce a aterizat pe Aeroportul Otopeni.

Nicolae Popa a fost arestat pe 2 decembrie 2009 de autoritatile indoneziene, el fiind condamnat de Tribunalul Bucuresti, in 2007, la 15 ani de inchisoare in dosarul prabusirii Fondului National de Investitii, alaturi de Ioana Maria Vlas, decizie ce a ramas definitiva in 2009 prin sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

De asemenea, el a primit 12 ani de inchisoare in dosarul FNA.

Nicolae Popa s-a sustras executarii pedepsei, fugind din tara inca din anul 2000 si a fost dat in urmarire prin Interpol in 2002, in baza mandatului international de arestare emis de instanta din Romania.