„Președintele sau premierul țării noastre nu poate să iasă la televizor și să facă afirmații depreciative la adresa unei întregi caste profesionale. Este pur și simplu inadmisibil, iar acest lucru denotă că, de fapt, acei politicieni nu sunt preocupați de sistemul educațional decât la nivel declarativ, politicianist!”, scria Klaus Iohannis în cartea sa „Pas cu Pas”, din 2014, potrivit Edupedu.

Liderii sindicali din Educație, primiti la discutii de catre IohannisFoto: Administratia Prezidentiala

Acesta deplângea situația profesorului și dădea chiar un exemplu, cel al unui profesor de liceu, despre care spunea că ajunge la un nivel de subzistență dacă în familie sunt doi profesori.

„Este greu să aștepți de la un profesor de liceu să aibă performanțe excepționale dacă nu reușește să întrețină o familie cu salariul pe care îl primește. Eventual, dacă ambii membri ai familiei sunt profesori, reușesc să ajungă la ceva ce se numește „nivel de subzistență“, dar mai mult, probabil că nu”, scria în 2014 Klaus Iohannis.

Aceste afirmații din cartea „Pas cu Pas” par să fie în contrast cu poziția de joi a președintelui Iohannis, când i-a criticat dur pe profesorii aflați în grevă.

„Cum îndrăznește cineva să pună în pericol examenele naționale? (...) Au primit tot ce s-a cerut, de ce să mai continue greva?”, a spus șeful statului.

Citește și: