Patru persoane au achitat în criptomonede câte 150 de lei taxă de înscriere la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, prima instituție de învățământ superior din România care acceptă plata taxelor pentru admitere în acest an într-o monedă virtuală.

HotNews.roFoto: Hotnews

”În sesiunea de admitere iulie 2021, prima în care Universitatea <> din Sibiu a acceptat ca metodă de plată a taxelor de admitere monedele virtuale, au fost înregistrate patru plăți, fiecare în valoare de 150 lei. Aceste plăți au putut fi efectuate nu doar cu moneda Egold, dezvoltată de Start-Up-ul sibian Elrond, ci și cu alte criptomonede. Plățile în monede virtuale vor fi acceptate și în sesiunea de admitere din luna septembrie”, a declarat pentru Turnul Sfatului purtătorul de cuvânt al Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, Teodor Boantă.

Universitatea "Lucian Blaga” din Sibiu este prima universitate din România care permite plata taxelor pentru admiterea din acest an într-o monedă virtuală. Inițial, universitatea anunța că vor fi acceptate plățile cu EGLD, moneda dezvoltată de startup-ul sibian Elrond.

Elrond este un startup din Sibiu care dezvoltă o rețea de tip blockchain, a fost fondat de o echipă de cercetători, antreprenori și programatori care doresc să aducă îmbunătățiri arhitecturilor blockchain deja existente, precum Bitcoin și Ethereum.