Universitatea „Lucian Blaga” (ULB) din Sibiu va fi prima universitate din România care va permite plata taxelor pentru admiterea din acest an într-o monedă virtuală. Criptomoneda în care se vor putea efectua plățile va fi EGLD, dezvoltată de startup-ul sibian Elrond, anunță universitatea.

CriptomonedeFoto: pixabay.com

„Universitatea noastră a fost și va fi în continuare o susținătoare a comunității și afacerilor locale, iar decizia de a dezvolta acest parteneriat cu Elrond se înscrie în această strategie”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, potrivit unui comunicat al universității publicat miercuri.

Posibilitatea de plată cu criptomonede urmează să fie implementată și va fi disponibilă pentru prima dată în sesiunea de admitere din luna iulie a acestui an.

În prezent, ULB Sibiu a ales să convertească EGLD în RON prin intermediul unui procesator de plăți, fără costuri suplimentare față de costul unei plăți cu cardul bancar clasic. Printre potențialele beneficii ale criptomonedelor sunt posibilitatea de a efectua transferuri fără limitări geografice, costuri reduse de tranzacționare, posibilitatea de verificare publică a tranzacțiilor, potrivit oficialilor ULB Sibiu.

Elrond este un startup din Sibiu care dezvoltă o rețea de tip blockchain, a fost fondat de o echipă de cercetători, antreprenori și programatori care doresc să aducă îmbunătățiri arhitecturilor blockchain deja existente, precum Bitcoin și Ethereum.