Ultimele raportări arată că erau confirmați cu COVID 270 de elevi din totalul celor peste 2,7 milioane care au putut merge fizic la şcoală, a anunțat sâmbătă ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Reamintim că de miercuri toți elevii din Capitală și din localitățile unde rata de infectare cu Covid-19 a scăzut sub 1 la mia de locuitori merg la școală fizic. Este vorba despre 93% din numărul total de elevi din România, adică 2,7 milioane.

Elevi revenind la cursuri la Scoala 190 din BucurestiFoto: Agerpres
  • “Ultimele raportări erau de 270 de elevi infectaţi din totalul celor peste 2,7 milioane care au putut merge la şcoală, este vorba de un procent de 1 la 10.000 la nivel naţional.
  • În Bucureşti, avem un număr de peste 40 de infectări din totalul elevilor care învaţă în Bucureşti, deci procentul este mult, mult sub procentul naţional, sub rata de infectare la nivel naţional, care este circa 0,7, în sistemul de educaţie este 1 la 10.000”, a afirmat ministrul Educaţiei, întrebat dacă a crescut numărul infectărilor în rândul elevilor odată cu revenirea la școală.

El a spus, din nou, că în luna august şcolile care vor dori vor putea organiza ore remediale, pentru recuperarea materiei pierdute.

  • “Am considerat că luna august este o lună de vacanţă binemeritată în egală măsură pentru cadre didactice şi elevi.
  • Totuşi, acolo unde se va dori din partea şcolii, din partea profesorilor, din partea elevilor şi cu acordul părinţilor, se vor organiza evenimente de genul tabără de vară pe parcursul cărora se vor putea organiza ore remediale. Este un lucru pe care Ministerul Educaţiei îl susţine acolo unde vor exista iniţiative locale”, a spus Sorin Cîmpeanu, citat de News.ro.

CITEȘTE ȘI: 60% din angajații din învățământ s-au vaccinat anti-Covid până acum