Premieră șocantă la Facultatea de Drept: 49 de studenți, propuși spre exmatriculare pentru fraudă la examene. Decan: „E cu totul contrariant”
„Este șocant să constatăm un asemenea fenomen, e cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistrați, avocați, juriști, profesioniști ai dreptului să descoperim în stadiul formării lor inițiale o asemenea încălcare a acestor principii”, a declarat decanul Facultății, Răzvan Dincă, pentru edupedu.ro.
Mai exact, cei 49 de studenți au comunicat pe whatsapp metode de copiere pentru fraudarea examenelor online.
„Am fost informați de existența unor grupuri de Whatsapp pe care zeci de studenți din anul I rezolvau în comun subiectele de examen în timpul examenului, făceau schimb de metode de copiat, purtau discuții despre cum să își poziționeze ecranele astfel încât să aibă acces și la un alt dispozitiv, unii dintre ei s-au și filmat explicând astfel de metode de fraudă pentru ceilalți. În total, sunt 49 de studenți pe care i-am propus pentru exmatriculare, avem toate dovezile.
Nu am mai avut în istoria facultății și nici a universității o astfel de situație, este o premieră. Au mai fost studenți exmatriculați pentru fraudă, dar niciodată nu au fost propuși atât de mulți. Pentru spiritul de justiție, echitate și corectitudine pe care trebuie să îl cultivăm în facultatea de drept este șocant să constatăm un asemenea fenomen, e cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistrați, avocați, juriști, profesioniști ai dreptului să descoperim în stadiul formării lor inițiale o asemenea încălcare a acestor principii”, a mai declarat Dincă.

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Am auzit si de la alte facultati sau de la alte universitati?
Intreb pentru un prieten.
PS
Imi aduc aminte ca la unul dintre examenele mele de Drept Comercial profu iti dadea probleme/spete juridice si te punea sa gandesti, sa interpretezi/explici speta si sa dai solutii...Oare duse sunt acele vremuri???
Deci vina este împărțită, domnilor profesori neadaptați la realitate.
Finantarea pe cap de student / elev a generat un urias conflict de interese si a aruncat educatia in derizoriu.
Cit despre fraudat examene... se fraudeaza pe rupte. Iar universitatile se prefac cu brio ca fenomenul nu exista. Se exmatriculeaza de 100 ori mai putini studenti decit in cazul in care s-ar aplica regulamentele in mod strict.
Care regulamente in opinia mea sunt inepte, pe linga ca nu sunt aplicate nici nu participa la educarea studentilor. Nu merge nici asa, cu capul taiat. Regulamentele sunt pavaza dupa care se ascunde fenomenul fraudarii. Trebuie luate masuri practice si eficiente, cu rezultate, nu scrise regulamente care dau bine la acreditari.
a tăia pensia e neconstituțional afectează cariera magistratului.
Ăștia sunt la un capăt al carierei iar cei cu pensii speciale la celălalt. ce o fi între ei doamne ferește.