​Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției și actual rector, a fost realeas rector la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, miercuri, 11 martie, potrivit bzi.ro. Tudorel Toader a obţinut 283 de voturi (32,87%) din totalul de 594 de voturi exprimate, în timp ce contracandidatul său, conf. univ. dr. Adrian Muraru, a luat 210 de voturi (24,39%). 98 de voturi au fost nule (11,38%) și trei albe (0,52%). Au votat 594 persoane din totalul de 861 alegători.

Tudorel ToaderFoto: AGERPRES

Săptmâna trecută, Tudorel Toader a fost acuzat de Liga Studenților (LS IAȘI) de lispă de transparență în privința organizării alegerilor pentru funcția de rector. Studenții, dar și constracandidatul lui Tudorel Toader, au spus că Biroul Electoral Central al Universității „Cuza” a fost condus de Olga-Andreea Urda, consiliera lui Tudorel Toader.

La Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, nu a avut loc nicio dezbatere între cei doi candidați la funcția de rector. Dezbaterea a fost anulată în ultimul moment.

Citiți și: Tudorel Toader, acuzat de practici netransparente în organizarea alegerilor pentru rector de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași