Peste 150.000 de copii au fost înscriși în clasa pregătitoare, în cadrul primei etape de înscrieri. Dintre aceștia, peste 130.000 vor urma școala de circumscripție. Ministerul Educației a anunțat că 1.003 cereri au fost respinse, pentru că nu conțineau opțiunea ca cel mic să fie înscris în școala de circumscripție, în cazul în care școala pe care o doresc părinții pentru el nu mai are locuri libere.

Harta cererilor de inscriere in clasa pregatitoare admiseFoto: edu.ro

Ministerul Educației a anunțat într-un comunicat de presă că, în prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare, au fost depuse și validate, la nivel naţional, 152.962 de cereri. Dintre acestea, au fost admise 151.959 de cereri, reprezentând 99,34% din solicitările înregistrate, în timp ce 1.003 cereri (0,7%) au fost respinse deoarece nu conțineau opțiunea revenirii la școala de circumscripție.

Pentru comparație, anul trecut, în prima etapă au fost admise 152.872 de cereri, adică 99,2% din cele 154.102 introduse și validate.

Din totalul celor 151.959 de cereri admise, 130.152 de cereri au fost admise la prima opțiune făcută pentru școala de circumscripție, 21.132 de cereri au fost admise la prima opțiune făcută pentru altă școală, iar 675 de cereri la a doua opțiune făcută pentru școala de circumscripție.

Cele 1.003 cereri vor fi soluționate în a doua etapă de inscrieri in clasa pregatitoare (12 - 18 aprilie), rezervată copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ după prima etapă. Părinţii trebuie sa completeze un nou formular de înscriere, iar repartizarea se va realiza pe locurile disponibile.

Școlile sunt obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi a locurilor libere, după fiecare etapă de înscriere.

Rezultatele finale vor fi afişate în scoli şi pe site-urile inspectorarelor şcolare în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie și 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

Click pe foto pentru a mări imaginea

În urmă cu o săptămână, Ministerul Educației anunța următoarea structură a cererilor:

  • 84,8% - vizează copii cu vârsta de 6 ani (împliniţi până la data de 31 august 2018, inclusiv)
  • 15,2% - copii cu vârsta de 6 ani (împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2018)

Calendar înscriere în clasa pregătitoare 2018

Completarea și depunerea cererilor de înscriere în clasa pregătitoare are loc în două etape. La etapa a două participă doar copiii care nu au fost cuprinși într-o școală după prima etapă.

Prima etapă: 8 - 26 martie.

  • 30 martie: afisarea in scoli si pe site-urile inspectorarelor scolare a listei copiilor inscrisi dupa prima etapa

A doua etapă: 12 - 18 aprilie

  • Dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinși în nicio unitate de învățământ, părinții vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă
  • Școlile sunt obligate să afișeze situația copiilor înscriși și a locurilor rămase disponibile, după fiecare etapă de înscriere.
  • 23 aprilie: afișarea în școli și pe site-urile inspectorarelor școlare a listei copiilor înscriși după a doua etapă

Descarca de aici Calendarul integral si Metodologia de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare, in anul scolar 2018-2019

Citeste si: