​​Ministerul Educaţiei anunță că a înregistrat 152.953 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare, în cadrul primei etape de înscrieri. Aproximativ 85% dintre acestea vizează copii care au 6 ani până încep școală. Lista copiilor înmatriculaţi la școală, precum și numărul locurilor rămase libere şi situația copiilor neînscrişi vor fi afişate în fiecare școală și pe site-urile inspectoratelor şcolare, în data de 30 martie.

Situatia cererilor depuse pentru inscrierea in clasa pregatitoareFoto: Hotnews

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat cererile de înscriere în învățământul primar pentru anul şcolar 2018-2019, depuse în prima etapă prevăzută în calendarul aprobat (8 - 26 martie).

Au fost completate și depuse, la nivel național, 152.953 de cereri:

  • 129.689 de cereri - 84,8% - vizează copii cu vârsta de 6 ani (împliniţi până la data de 31 august 2018, inclusiv)
  • 23.264 de cereri - 15,2% - copii cu vârsta de 6 ani (împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2018)

Lista copiilor înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi situația copiilor neînscrişi după prima etapă vor fi afişate în unităţile de învăţământ şi pe site-urile acestora, respectiv ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, în data de 30 martie, precizeaza Ministerul.

Copiii care nu au fost cuprinsi in scoala pana acum sunt asteptati in a doua etapă de inscrieri. Aceasta este programată în perioada 12 - 18 aprilie, rezultatele urmând a fi afișate în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie și 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

Descarca de aici Situatia pe judete a cererilor de inscriere in invatamantul primar - prima etapa

Click pe foto pentru a mari imaginea

Calendar inscriere in clasa pregatitoare 2018 - completarea si depunerea cererilor

Completarea si depunerea cererilor de inscriere in clasa pregatitoare are loc in doua etape. La etapa a doua participa doar copiii care nu au fost cuprinsi intr-o scoala dupa prima etapa.

Prima etapa: 8 - 26 martie

  • de luni pana vineri, intre orele 8:00 - 18:00
  • parintii pot fi programati pentru inscriere de catre unitatea de invatamant.
  • 30 martie: afisarea in scoli si pe site-urile inspectorarelor scolare a listei copiilor inscrisi dupa prima etapa

A doua etapa: 12 - 18 aprilie

  • Daca, dupa prima etapa, copiii nu sunt cuprinsi in nicio unitate de invatamant, parintii vor completa o noua cerere de inscriere, repartizarea urmand sa se faca pe locurile ramase disponibile dupa prima etapa.
  • Unitatile de invatamant sunt obligate sa afiseze situatia copiilor inscrisi si a locurilor ramase disponibile, dupa fiecare etapa de inscriere.
  • 23 aprilie: afisarea in unitatile de invatamant si pe site-urile inspectorarelor scolare a listei copiilor inscrisi dupa a doua etapa

Descarca de aici Calendarul integral si Metodologia de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare, in anul scolar 2018-2019

Citeste si: