​Înscrieri clasa pregătitoare Ministerul Educației anunță ca peste 150.000 de cereri au fost depuse în prima etapă de înscriere în învățământul primar

de R.P.     HotNews.ro
Marţi, 27 martie 2018, 10:28 Actualitate | Educatie


Situatia cererilor depuse pentru inscrierea in clasa pregatitoare
Foto: Hotnews
​​Ministerul Educaţiei anunță că a înregistrat 152.953 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare, în cadrul primei etape de înscrieri. Aproximativ 85% dintre acestea vizează copii care au 6 ani până încep școală. Lista copiilor înmatriculaţi la școală, precum și numărul locurilor rămase libere şi situația copiilor neînscrişi vor fi afişate în fiecare școală și pe site-urile inspectoratelor şcolare, în data de 30 martie.

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat cererile de înscriere în învățământul primar pentru anul şcolar 2018-2019, depuse în prima etapă prevăzută în calendarul aprobat (8 - 26 martie).

Au fost completate și depuse, la nivel național, 152.953 de cereri:
 • 129.689 de cereri - 84,8% - vizează copii cu vârsta de 6 ani (împliniţi până la data de 31 august 2018, inclusiv)
 • 23.264 de cereri - 15,2% - copii cu vârsta de 6 ani (împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2018)
Lista copiilor înmatriculaţi, informaţii privind numărul locurilor rămase libere şi situația copiilor neînscrişi după prima etapă vor fi afişate în unităţile de învăţământ şi pe site-urile acestora, respectiv ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, în data de 30 martie, precizeaza Ministerul.

Copiii care nu au fost cuprinsi in scoala pana acum sunt asteptati in a doua etapă de inscrieri. Aceasta este programată în perioada 12 - 18 aprilie, rezultatele urmând a fi afișate în data de 23 aprilie. Între 24 aprilie și 4 mai, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea etapei a doua.

Descarca de aici Situatia pe judete a cererilor de inscriere in invatamantul primar - prima etapa
Click pe foto pentru a mari imagineaCalendar inscriere in clasa pregatitoare 2018 - completarea si depunerea cererilor

Completarea si depunerea cererilor de inscriere in clasa pregatitoare are loc in doua etape. La etapa a doua participa doar copiii care nu au fost cuprinsi intr-o scoala dupa prima etapa.

Prima etapa: 8 - 26 martie

 • de luni pana vineri, intre orele 8:00 - 18:00
 • parintii pot fi programati pentru inscriere de catre unitatea de invatamant.
 • 30 martie: afisarea in scoli si pe site-urile inspectorarelor scolare a listei copiilor inscrisi dupa prima etapa

A doua etapa: 12 - 18 aprilie

 • Daca, dupa prima etapa, copiii nu sunt cuprinsi in nicio unitate de invatamant, parintii vor completa o noua cerere de inscriere, repartizarea urmand sa se faca pe locurile ramase disponibile dupa prima etapa.
 • Unitatile de invatamant sunt obligate sa afiseze situatia copiilor inscrisi si a locurilor ramase disponibile, dupa fiecare etapa de inscriere.
 • 23 aprilie: afisarea in unitatile de invatamant si pe site-urile inspectorarelor scolare a listei copiilor inscrisi dupa a doua etapa

Descarca de aici Calendarul integral si Metodologia de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare, in anul scolar 2018-2019

Citeste si:


Citeste mai multe despre   
1595 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Invatamantul e VARZA! (Marţi, 27 martie 2018, 11:40)

  Je__ [utilizator]

  Sunt scoli si scoli unde invatatorii sunt degeaba.

  Trebuie sa fii foarte atent sa-ti alegi nu numai scoala, dar si invatatoarea/invatatorul, altfel risti sa ajungi intr-o clasa submediocra!

  Scoala nu e in stare sa-si trieze profesorii, asa ca 70-80% din ei sunt SUB-MEDIOCRII!

  Mai rau ca si la gradinite de stat s-a ajuns asa. Moda la gradinita acum este televizorul, le da drumul la TV cate 3-4h pe zi, timp in care educatoarele stau pe telefoane. Datorita fenomenului TV copiii nu mai socializeaza, nu mai fac acel spirit de coeziune si ierarhie in grupa, astfel ca sunt depresivi, se simt izolati. Majoritatea plang de mama mama cand sunt adusi dimineata chiar la grupele mari, pentru ca nu au nici un bonding cu educatoarea si ceilalti copii din grupa. Nu-i mai scoate afara, nu mai fac activitati, nimic. Doar TV si pazit in clasa.

  E TRIST....educatia a ajuns sub orice critica!


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version