Inspectoratele scolare au suspendat cursurile scolare in 38 de unitati de invatamant din urmatoarele judete: Arges (19), Braila (4), Vrancea (4), Galati (3), Vaslui (3), Mehedinti (2), Alba (2) si Valcea (1). Deciziile au fost luate ca urmare a caderilor de zapada si a vantului puternic. In paralel, scolile si gradinitele raman in continuare inchise in cele 10 judete anuntate inca din timpul saptamanii.

IarnaFoto: Agerpres

Ministerul Educatiei a comunicat situatia centralizata a scolilor inchise, conform informatiilor transmise vineri, la ora 10:00, de inspectoratele scolare judetene.

De asemenea, in urma deciziilor luate la nivel local in comandamentele pentru situatii de urgenta, vineri, 23 martie, cursurile sunt suspendate integral in judetele Giurgiu, Dambovita, Prahova, Teleorman, Buzau, Dolj, Calarasi, Ilfov, Olt, Ialomita (cu exceptia gradinitelor cu program prelungit) si in municipiul Bucuresti.

Ministerul Educatiei precizeaza, intr-un comunicat remis HotNews.ro, ca "in situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climatice, specificul zonei si al unitatii scolare, inspectoratele scolare judetene si/sau Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti pot aproba, la cererea conducerilor unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar. Deciziile se avizeaza favorabil numai in masura in care se asigura parcurgerea integrala a programelor scolare".

Citeste si: