Autoritatile italiene au inceput, miercuri dimineata, demolarea a doua tabere ilegale de imigranti, in nordul si sudul Italiei, in care traiau aproximativ 85 de cetateni romani de etnie tiganeasca, anunta Mediafax, citand presa italiana. O tabara de nomazi a fost demolata in zona Chiaravalle, la periferia orasului Milano (nord), iar o alta in provincia Foggia (regiunea Puglia), in sudul tarii.

"O tabara abuziva de nomazi, formata din opt baraci si cinci corturi si ocupata de 45 de tigani romani, a fost demolata miercuri dimineata de politia milaneza, care a intervenit cu 15 agenti", a declarat viceprimarul din Milano, Riccardo De Corato, citat de site-ul ziarului La Repubblica. Potrivit acestuia, tiganii nu au acceptat sa fie gazduiti de municipalitate si au plecat in scurt timp din tabara.

Tot miercuri, autoritatile italiene au evacuat o tabara din provincia Foggia (regiunea Puglia), in sudul tarii. Aproximativ 40 de tigani, cel mai probabil muncitori sezonieri, locuiau in conditii igienice precare intr-o fosta benzinarie din localitatea Cerignola.

Potrivit site-ului Libero-News, descinderea a avut loc dupa ce compania Agip, proprietara terenului, reclamase ocuparea abuziva a statiei de carburant dezafectate. Un tigan in varsta de 37 de ani, Victor C., a fost arestat pentru furt de energie electrica, iar alti 37 de tigani sunt cercetati in stare de libertate pentru ocuparea abuziva a unui teren. Un alt tigan este cercetat pentru detinerea unui scuter care figureaza ca fiind furat.