Invitaţi să cânte în cadrul programului New Music Series, cei mai buni muzicieni români se reîntorc la St Martin-in-the-Fields, după o absenţă de patru ani. Pe data de 26 aprilie, Vlad Maistorovici şi Mercury Quartet vor fi prezenti in cunoscuta locatie londoneză din Trafalgar Square, vestita prin concertele care le gazduieste.

Mercury QuartetFoto: ICR Londra

Parteneriatul dintre ICR Londra şi St Martin-in-the-Fields a debutat în anul 2004 cu seria intitulată Tineri muzicieni români din Londra, coordonată de Sînziana Dragos şi care s-a derulat fară întrerupere până în 2006. Acum, artiştii români revin, de data aceasta în cadrul seriei de noi compoziţii, cu un program original şi imaginativ.

După succesul lui Vlad Maistorovici la Barbican Centre, cu premiera mondială a piesei Halo (13 martie), muzicianul revine pe sena londoneză, de data aceasta în calitate de lider al Mercury Quartet: Corentin Chassard (violoncel), Antoine Francoise (pian), Harry Cameron-Penny (clarinet) şi Vlad Maistorovici (vioară), pentru a evolua în cadrul seriei compozitorilor români de la St Martin-in-the-Fields.

Exponentul unei direcţii noi şi interesante în muzica contemporană, Ansamblu care sfidează limita între improvizaţie şi compoziţie, Mercury Quartet este format din patru tineri artişti aflaţi în plină afirmare în peisajul britanic al muzicii contemporane. Cvartetul se înscrie într-o nouă tendinţă în muzică, combinând talentul înnăscut al interpreţilor şi improvizaţia cu o cunoaştere detaliată a repertoriului clasic. Toţi membrii cvarteului sunt nume deja cunoscute şi în ţările din care provin: România, Anglia, Franţa şi Elveţia. Colaborarea dintre cei patru tineri muzicieni a început în 2007, când au interpretat împreună Cvartet pentru sfârşitul lumii de Messiaen. Gama largă de influenţe detectate în primul lor album, Mercury Accustic, conferă muzicii create o energie impresionantă şi un suflu nou.

Colaboarea dintre ICR Londra şi St Martin-in-the-Fields va contiuna pe 26 octombrie cu un concert susţinut de Matei Bucur Mihăescu, copilul minune al muzicii clasice contemporane româneşti.