In curand va aparea in librarii editia de lux a volumului Ce au fost "boierii mari" in Tara Romaneasca? Saga Gradistenilor (secolele XVI–XX) de Neagu Djuvara. Una dintre cele mai bine vandute carti ale anului trecut, Ce au fost "boierii mari" in Tara Romaneasca? este o cercetare asupra unei familii boieresti si, in fapt, un volum ce priveste istoria institutiilor politice romanesti premoderne. In aceasta noua editie, Neagu Djuvara revine asupra subiectului, imbogatindu-l cu noi observatii, noi ilustratii, un glosar de termeni istorici, un indice de nume si, nu in ultimul rand, cu un tabel genealogic sintetic, realizat dupa o conceptie proprie, patentata de autor.

Lansare de carte Neagu DjuvaraFoto: Humanitas

Volumul va fi prezentat publicului de Neagu Djuvara, Mihai Dimitrie Sturdza si Gabriel Liiceanu, sambata, 2 aprilie, ora 12.30, la Libraria Carturesti, Café Verona (str. Arthur Verona nr. 13-15).

In cadrul evenimentului, Neagu Djuvara va vorbi si despre editia 2011 a romanului sau autobiografic Insemnarile lui Georges Milesco, volum in care se regasc momente importante din viata sa, din tinerete si adolescenta, ca o prelungire in trecut a Amintirilor din pribegie.

"Cartea aceasta am scris-o mai întâi în franţuzeşte la Paris, în 1958-1959. Era un moment dramatic al istoriei noastre şi al vieţii mele în particular: deznădejdea de după înăbuşirea revoluţiei ungare din 1956, decepţiile mele din anul petrecut la Radio Europa Liberă, la München, grava dezbinare dintre mine şi soţia mea... E o carte tristă şi profund pesimistă de la mijlocul vieţii mele, în care trec pe seama eroului, Georges Milesco, mai toate avatarurile vieţii mele de până atunci.", spune Neagu Djuvara despre carte.

Cele doua carti sunt publicate de editura Humanitas, in seria de autor Neagu Djuvara.