Americanul James Patterson este cel mai bine platit scriitor din lume, castigand peste 70 de milioane de dolari doar in ultimele 12 luni, potrivit revistei Forbes. Potrivit clasamentului realizat de revista americana, scriitorii aflati pe primele 10 locuri in clasamentul celor mai bine platiti autori au castigat impreuna 270 de milioane de dolari in ultimul an.

Forbes a dat publicitatii topul scriitorilor cu cele mai mari castiguri in ultimele 12 luni, luand in considerare castigurile pana la 1 iunie. Autorii clasamentului precizeaza ca vanzarile cartilor traditionale sunt in scadere in timp ce cresc cele ale volumelor electronice.

Iata primele pozitii:

1.James Patterson - 70 de milioane de dolari. Autorul, aflat ain urma cu doi ani pe locul doi, a semnat in 2009 un contract in valoare de 100 de milioane de dolari, ce prevede scrierea a 17 carti pana la sfarsitul anului 2012. Forbes precizeaza ca Paterson a obtinut 10 milioane de dolari din vanzarea cartilor sale in strainatate, iar volumul digital "I, Alex Cross" s-a vandut in peste 160.000 de exemplare. Paterson, care isi scrie de mana toata volumele, a avut pana in prezent 51 de carti pe lista New York Times a celor mai bine vandute carti.

2.Stephenie Meyer - 40 de milioane de dolari. Din acesti bani, 7 milioane de dolari au provenit din filmele adaptate dupa seria sa, "Twilight". Ea nu a scos niciun titlu nou din celebra saga in anul trecut.

3.Stephen King - 34 de milioane de dolari. A 51-a carte scrisa de King, "Under the Dome", a fost publicata in noiembrie si s-a vandut in 600.000 de exemplare. Drepturile cartii au fost cumparate de DreamWorks TV.

4.Danielle Steel - 32 de milioane de dolari. Autoarea a anuntat recent ca toate cele 71 de volume scrise vor fi publicate in format digital pe Amazon.com si eBook.

5.Ken Follett - 20 de milioane de dolari. Cartea "The Pillars of the Earth" a scriitorului britanic a fost plasata pe locul doi in clasamentul "celor mai importante romane din ultimii 60 de ani",realizat recent de cititorii publicatiei Times of London.

Citeste mai multe pe site-ul Forbes.com.