Iubitorii muzicii clasice au ocazia sa participe duminica, 9 mai, incepand cu ora 20:00 la cea de-a patra editie a PROMENADEI OPEREI, concert extraordinar care se va desfasura in aer liber, pe esplanada din fata Operei Nationale Bucuresti (ONB).

Pe langa Ziua Europei, data de 9 mai este dublata de o semnificatie deosebita pentru teatrele lirice: Ziua Europeana a Operei. Pentru a puncta dubla sarbatoare, opera bucuresteana va oferi acest concert, asemenea multor alte teatre de opera europene, cu acces gratuit pentru public.

Programul concertului va fi prezentat publicului de catre Ion Caramitru, actor si director al Teatrului National Bucuresti si va include arii si duete celebre din opere apartinand compozitorilor Camille Saint-Saëns, Piotr Ilici Ceaikovski, Georges Bizet, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, interpretate de tineri artisti lirici care s-au facut deja remarcati in cadrul productiilor ONB, dar si de vedete ale scenei noastre: Maria Jinga (mezzosoprana), Tina Munteanu (soprana), Daniel Filipescu (bariton), Vlad Mirita (tenor), Oana Andra (mezzosoprana), Florin Simionca (bariton), Teodor Ilincai (tenor), Crina Zancu (soprana).

In partea a doua a programului, orchestra, corul teatrului, pregatit de maestrul Stelian Olariu si solistii Mihaela Stanciu (soprana), Valentin Racoveanu (tenor) si Iordache Basalic (bariton) vor interpreta cantata “Carmina Burana”, compusa de Carl Orff. Evenimentul se va desfasura sub bagheta dirijorului Iurie Florea.

Prima editie a Promenadei Operei a avut loc pe 25 august 2007, cea de-a doua pe 30 august 2008, iar cea de-a treia pe 1 august 2009. De fiecare data, pe esplanada teatrului s-au adunat mii de spectatori, dornici sa guste din frumusetea muzicii clasice. Preluand modelul manifestarilor de amploare realizate de institutiile de gen din Europa – precum operele din Londra, Paris, Roma, Viena, Berlin, Madrid, Praga – Opera Nationala Bucuresti si-a propus si, iata, a reusit ca acest eveniment sa devina traditional.