Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Mircea Cartarescu in dialog cu Andreea Rasuceanu - editie "Creative talking" la Humanitas Cismigiu

de     HotNews.ro
Marţi, 5 decembrie 2017, 15:50 Actualitate | Cultură


Mircea Cartarescu
Foto: Hotnews

Vă așteptăm marți, 5 decembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o nouă întâlnire Creative talking , o ediție eveniment : „Mircea Cărtărescu în dialog cu Andreea Răsuceanu“.

„Creator inepuizabil de lumi ficționale, al cărui imaginar pare alimentat permanent de o sursă secretă, generator fecund de adrese «mitice» intrate definitiv în memoria colectivă, Mircea Cărtărescu e unul dintre autorii care «se scriu» neîncetat, pentru că, așa cum o spune el însuși, «nici un lucru nu există până nu e descris», iar literatura și viața sunt de fapt același lucru. Nostalgia, Orbitor, Solenoid rămân punctele nevralgice ale universului cărtărescian, prin care fiecare cititor al viitorului va avea datoria să treacă măcar o dată.“ – Andreea Răsuceanu

Întâlnirea se va încheia cu o scurtă prezentare a volumului de povestiri „Știutorii“ de Mircea Cărtărescu, recent apărut la Editura Humanitas, și sesiune de autografe.

„Dintre cele peste patruzeci de povești intersectate în construcția tridimensională a Orbitorului, am selectat pentru acest volum trei nuclee pe care le-am socotit deopotrivă foarte importante și foarte poetice: episodul trecerii Dunării de către clanul Badislavilor, spectacolul de circ la care asistă copilul Mircea într-o vară de neuitat și povestea contelui Witold Csartarowsky și-a nunții sale mistice petrecute în fantasticul decor al lacului Como.“ (MIRCEA CĂRTĂRESCU)


407 vizualizari


Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version