Robert James Waller, autorul cartii "Podurile din Madison County/ The Bridges of Madison County", a murit vineri, in Texas, la varsta de 77 de ani, anunta News.ro, citand BBC. Waller a publicat sapte volume, insa "Podurile din Madison County" a fost cel mai cunoscut al sau. Cartea a fost vanduta in 12 milioane de copii, dupa ce a fost tradusa in 35 de limbi.

Romanul a fost ecranizat in 1995, in rolurile principale fiind distribuiti Clint Eastwood si Meryl Streep, care a primit o nominalizare la categoria "cea mai buna actrita in rol principal" a premiilor Oscar.

"Podurile din Madison County", aparuta in 1992, a stat si la baza unui musical lansat pe Broadway.

Robert James Waller a povestit ca a scris romanul in doar 11 zile. El spune povestea unui fotograf al National Geographic care curteaza o femeie casatorita cu un fermier din Iowa, ce il ajuta sa fotografieze podurile din regiune.

Filmul regizat de Clint Eastwood a generat incasari de 182 de milioane de dolari in intreaga lume, iar cartea a fost timp de mai bine de trei ani inclusa pe lista New York Times a celor mai bine vandute romane.

Volumul i-a adus o avere lui Waller si a transformat Madison County intr-o destinatie turistica.

Printre cartile semnate de Robert James Waller se numara "Slow Waltz in Cedar Bend" (1993), "Border Music" (1995), "Puerto Vallarta Squeeze" (1995) si "A Thousand Country Roads" (2002), o continuare a "The Bridges of Madison County".