Expoziţia de fotografie "Oraşe Patrimoniu al Umanităţii. 15 bijuterii ale Spaniei" va fi vernisată pe 21 februarie, în Sala de expoziţii a Institutului Cervantes, anunţă organizatorii, citati de Agerpres.

Evenimentul se va deschide cu o scurtă prezentare a celor 15 oraşe spaniole declarate Patrimoniu Mondial UNESCO şi a ofertei lor turistice şi culturale.

Vor lua cuvântul ambasadorul Regatului Spaniei în România, Ramiro Fernandez Bachiller, directorul Instituto Cervantes din Bucureşti, Rosa Maria Moro de Andres, Rosalia Fraga Pazos, coordonator de marketing al Biroului pentru Turism al Spaniei de la Viena, Angel Rosado Martínez, managerul Grupului Oraşelor Patrimoniu din Spania.

Expoziţia, care va rămâne deschisă până în data de 12 aprilie, înfăţisează, prin intermediul a 58 de imagini, cele mai semnificative clădiri şi locuri din cele cincisprezece oraşe spaniole înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO: Alcala de Henares, Avila, Baeza, Caceres, Cordoba, Cuenca, Ibiza, Merida, Salamanca, San Cristobal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segovia, Tarragona, Toledo y Ubeda.

Expoziţia a mai fost prezentată la Institutele Cervantes din Lyon, Utrecht, Viena, Praga, Hamburg şi Budapesta, precum şi la Primăria din Bolonia.

Evenimentul este organizat de Ambasada Spaniei în România, Grupul Oraşelor Patrimoniu al Umanităţii din Spania, Biroul pentru Turism al Spaniei de la Viena şi Instituto Cervantes din Bucureşti.