Castigatorii Premiilor UNITER la cea de-a XX-a editie

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 24 aprilie 2012, 13:22 Actualitate | Cultură


Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol a fost acordat piesei "Ultima zi a tinereţii", în regia lui Yuri Kordonsky, de la Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu, în timp ce trofeul pentru regie i-a revenit lui László Bocsárdi, pentru "Caligula", de la Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova. Premiile au fost acordate luni seara, in cadrul Galei Premiilor UNITER desfasurata la Teatrul Odeon. Ca in fiecare an, amfitrionul Galei a fost actorul Ion Caramitru, presedintele UNITER.

Lista completă a premiilor UNITER 2012:

- Premiul pentru cel mai bun spectacol: "Ultima zi a tinereţii", după Tadeusz Konwicki, regia Yuri Kordonsky (Teatrul Naţional "Radu Stanca", Sibiu)

- Premiul pentru cea mai bună regie: László Bocsárdi, pentru "Caligula", la Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova

- Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal: Sorin Leoveanu, pentru rolul titular din spectacolul "Caligula" la Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova

- Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal: Mariana Mihuţ, pentru rolul bunicii din spectacolul "Îngropaţi-mă pe după plintă", la Teatrul Bulandra din Bucureşti

- Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar: Cornel Scripcaru, pentru rolul Pavel Kirillici Lebedev, din spectacolul "Ivanov", de la Teatrul Bulandra, Bucureşti.

- Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar: Ana Ioana Macaria, pentru rolul Nastenka, din spectacolul "Însemnările unui necunoscut", la Teatrul Bulandra din Bucureşti.

- Premiul pentru cea mai bună scenografie: Nikola Toromanov, pentru scenografia spectacolului "Vizita bătrânei doamne", la Teatrul Naţional Bucureşti.

- Premiul pentru cel mai bun spectacol de teatru radiofonic: "Shylock", de Gareth Armstrong, regia artistică Răzvan Popa, o producţie a Societăţii Române de Radiodifuziune

- Premiul pentru cel mai bun debut: Raluca Vermeşan, pentru rolul Helen din spectacolul "XXL", la Teatrul Act din Bucureşti

- Pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a propunerilor membrilor, Senatul UNITER a acordat următoarele premii:

- Premiul de excelenţă - in memoriam Alexandru Tocilescu

- Premiul pentru întreaga activitate - Valer Dellakeza (actor), Melania Ursu (actriţă), Cristian Hadji-Culea (regizor), Judit Dobre-Kothay (scenografie) şi Ştefan Oprea (critică şi istorie literară)

- Premiul special pentru muzică de teatru - Arpad Konczei

- Premiul special pentru teatru de copii - Anca Zamfirescu

- Premiul special pentru teatru de păpuşi - Liviu Steciuc


În cadrul galei au mai fost decernate:

- Premiul pentru cea mai bună piesă românească a anului 2011: "Ultimul pact", de Oana Maria Cajal

- Premiu special pentru critică de teatru - Monica Andronescu

- Premiul British Council - Emil Boroghină

- Premiul special al preşedintelui UNITER: Sandu Mihai Cociaşu

- Premiul Mecena: Carmen Palade Adamescu


Citeste mai multe despre   
323 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version