Donald Trump va anunța duminică seara autorizarea în procedură de urgență a transfuziei de plasmă sanguină de la persoanele vindecate de coronavirus la pacienți infectați, un tratament deja folosit pe scară largă în SUA, scrie AFP.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Transfuzia de plasmă care conține anticorpi urmărește să elimine mai repede virusul din corpul persoanelor infectate și să limiteze efectele negative ale boli asupra pacienților.

Dacă tratamentul a produs rezultate, eficiența sa este încă dezbătută și prezintă un risc secundar de transmitere de agenți infecțioși.

Într-un tweet care anunță conferința de presă a președintelui american, purtătoarea de cuvânt al președintelui Donald Trump, Kayleigh McEnany, a vorbit despre un "avans terapeutic major".

Agenția americană a medicamentelor (FDA) autorizează deja transfuzia de plasmă de la persoanele vindecate în anumite condiții, în cadrul testelor clinice sau pentru persoanele aflate în stare critică.

Potrivit Washington Post, peste 70.000 de pacienți au beneficiat de o transfuzie cu plasmă prelevată de la persoane convalescente.