Peste 20.000 de păsări multicolore din hârtie împăturită, origami, au fost instalate într-o catedrală din Bruxelles, în cadrul unei iniţiative de strângere de fonduri pentru două unităţi COVID-19 dintr-un spital din Bruxelles, transmite luni agenția Reuters, citată de Agerpres.

Coronavirus BelgiaFoto: Profimedia Images

Suspendate de tavanul catedralei medievale Saint Michael şi Saint Gudula cu nişte fire subţiri, păsările origami provin din toate părţile lumii, de la Hong Kong, New York sau Tokyo, după ce designerul belgian Charles Kaisin le-a cerut oamenilor să participe la acţiunea caritabilă şi să trimită astfel de figurine pe care le fac singuri, acasă.

Fiecare astfel de pasăre corespunde unei donaţii făcute de companii printre care şi distribuitorul francez de energie Engie, în scopul adunării a 101.625 de euro pentru două unităţi COVID-19 de la spitalul Erasmus din Bruxelles.

"Am suferit o intervenţie pe cord deschis foarte serioasă şi cei de la spital au avut mare grijă de mine. Din acest motiv am dorit să-i ajut", a declarat Kaisin pentru Reuters.

Designerul belgian a organizat şi o licitaţie cu obiecte de artă prin care a reuşit să mai strângă 300.000 de euro pentru spital, bani care vor fi folosiţi pentru a finanţa cercetarea medicală, inclusiv studii cu privire la efectele secundare ale tratamentelor folosite împotriva COVID-19.