Numărul cazurilor de coronavirus la nivel mondial se apropie miercuri 5,7 milioane, iar cel al deceselor asociate cu Covid-19 a depășit 350.000, în timp ce peste 2,4 milioane de pacienți au fost declarați vindecați, potrivit centralizării de pe Worldometers.

Lima, PeruFoto: Mariana Bazo / Zuma Press / Profimedia Images

Cele mai importante informații legate de Covid-19, LIVETEXT

23.14: Deputații francezi au aprobat utilizarea aplicației StopCovid pentru a controla răpsândirea virusului.

21.14: Guvernele din Belgia și Italia au urmat exemplul Franței și au interzis utilizarea hidroxiclorochinei împotriva infecției cu Covid-19, în condițiile în care președintele american Donald Trump mărturisea recent că și-a administrat preventiv acest medicament împotriva malariei. O măsură similiară a fost anunțată și de Marea Britanie, potrivit Reuters.

Decizia guvernelor europene vine după ce luni Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că a suspendat „temporar” studiile clinice cu hidroxiclorochină pe care le realiza cu parteneri din mai multe țări, ca măsură de precauție.

Vineri, jurnalul medical The Lancet a publicat un studiu care aprecia drept ineficientă sau chiar dăunătoare utilizarea clorochininei sau a derivatelor sale precum hidroxiclorochina împotriva Covid-19.

19.47: Germania ridică alertele de călătorie pentru statele UE de la 15 iunie

18.46: Spania: Doar 39 de decese provocate de coronavirus în ultima săptămână. Autoritățile schimbă modul de raportare a victimelor

18.00: Negocieri dificile pentru planul prezentat de von der Leyen. Merkel estimează că se vor prelungi

17.49: Consultantul Covid-19 devine noul membru în echipele de filmare de la Hollywood.

16.55: Franța îndeamnă toate statele europene să susțină planul ”istoric” de redresare în valoare de 750 de miliarde de euro

16.48:Moscova, gata să relaxeze măsurile impuse de pandemia de coronavirus începând cu 1 iunie

16.38: Elveția anunță noi măsuri de relaxare: Evenimentele de 300 de persoane vor fi permise de la 6 iunie

16.26: Guvernul spaniol a transmis miercuri că planul de redresare după criza sanitară în valoare de 750 de miliarde de euro reprezintă un bun punct de plecare pentru viitoare negocieri, informează Reuters. Într-o declarație de presă, guvernul de la Madrid a salutat propunerea, precizând că aceasta corespunde cererilor multor spanioli.

Potrivit Reuters, Spania, una dintre cele mai afectate țări UE de pandemia de coronavirus, ar urma să primească peste 140 de miliarde de euro din acest fond, dintre care 77 de miliarde sub formă de granturi, iar 63 de miliarde sub formă de împrumuturi.

14.45: Coreea de Sud ar putea să fie nevoită să reintroducă distanțarea socială, după ce a înregistrat cel mai mare bilanț zilnic al cazurilor din ultimele 50 de zile

14.00:Comisia Europeană propune un fond de redresare de 750 de miliarde de euro (comisar) / Cine sunt principalii beneficiari

13.25: Grecia va primi turiști din aproximativ 20 de state de pe 15 iunie / Care sunt aceste țări

12.00:Hidroxiclorochina nu mai este autorizată în Franța împotriva Covid-19

11.00: Grecia este pregătită să primească din nou turiști și a ridicat mai multe restricții pentru populația generală, dar restricțiile de mișcare pentru refugiați taberele de pe toate insulele și din Grecia continentală au fost extinse până pe 7 iunie.

10.00: Cel mai vizitat monument turistic din Italia, celebrul Colosseum din Roma, se redeschide din 1 iunie

09.30: Plajele ”fără corona”: Muntenegru se bazează pe siguranța sanitară pentru a atrage turiști vara aceasta

08.25: Coronavirus Spania: 10 zile de doliu național începând de miercuri

07.00: SUA au depășit 100.000 de decese potrivit Worldometers.

05.50: Coronavirus Brazilia: Peste 1.000 de morți în 24 de ore

05.40:Mai puţin de 700 de morţi în SUA în 24 de ore pentru a treia zi consecutiv

01.20: Imunitatea la noul coronavirus ar putea dura doar șase luni - studiu

Peste 350.000 de oameni și-au pierdut viața din cauza pandemiei de coronavirus în lume, potrivit Johns Hopkins University și Worldometers, ajungând miercuri dimineață la 352.225.

Numărul cazurilor declarate s-a dublat într-o lună și peste un milion de noi cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în ultimele 11 zile, potrivit AFP.

SUA numără aproape 100.000 de decese, în timp ce Brazilia devine noul epicentru al pandemiei, cu peste 1.000 de decese raporatate marți. În ultimele patru zile până luni, Brazilia a fost țara din lume cu cel mai mare număr de decese zilnice din cauza Covid-19, depășind pentru prima dată în acest bilanț Statele Unite, care au deplâns mai puţin de 700 de morţi zilnice din cauza COVID-19, pentru a treia zi la rând.

Peru a înregistrat un număr record de 5.772 de noi contaminări cu coronavirus în 24 de ore, numărul total ajungând la 130.000, a anunțat marți Ministerul Sănătății.

America Latină a devenit noul epicentru al pandemiei la nivel global, a spus Carissa Etienne, șefa Organizației Pan Americane pentru Sănătate.

Brazilia este de departe cea mai afectată țară din America de Sud, în ceea ce privește numărul total al cazurilor și deceselor. Cu toate acestea, la numărul de decese pe milion de locuitori, Ecuadorul este cel mai afectat, potrivit BBC.

1. Ecuador (182 pe milion de oameni)

2. Brazilia (116)

3. Peru (115)

Peru a fost una din primele țări din ambele Americi care a implementat măsuri stricte pentru combaterea pandemiei de COVID-19, impunând o oră de stingere, carantina și închiderea granițelor. În pofida acestor eforturi a ajuns una dintre cele mai afectate țări de noul coronavirus.

În acest timp, un studiu realizat de Universitatea din Amsterdam, care pune sub semnul întrebării utilitatea introducerii așa-numitelor „pașapoarte de imunitate” arată că imunitatea la noul coronavirus SARS-CoV-2 ar putea dura doar șase luni. De fapt, nu există motive pentru a afirma cu certitudine că o persoană care a avut deja Covid-19 nu poate fi reinfectată, notează Euronews.