Alături de stilişti, operatori de imagine şi sute de alţi specialişti care contribuie la realizarea unei producţii de televiziune sau film, Hollywoodul se bazează pe un nou membru în echipa de producţie: consultant în COVID-19, informează Reuters, citată de Agerpres.

filmareFoto: Hotnews

Pandemia de coronavirus a determinat producătorii, studiourile de film şi sindicatele din industria de cinema să caute sfaturi despre cum pot redeschide în condiţii de siguranţă platourile de film şi televiziune, care şi-au încetat activitatea pe întreg globul la mijlocul lui martie.

Epidemiologii şi alţi specialişti în sănătate publică sunt la mare căutare în această perioadă pentru a pune la punct strategii detaliate destinate situaţiilor în care un număr mare de persoane lucrează în spaţii mici, specialişti în machiaj care trebuie să stea în imediata apropiere a vedetelor, actori care se sărută, se îmbrăţişează sau se luptă pe platou.

Închiderea platourilor a avut efecte financiare severe în industrie, precum şi asupra unor oraşe precum Los Angeles, care beneficiază economic de pe urma producţiilor cinematografice.

Reînceperea activităţii este importantă pentru companii, printre care Netflix Inc, Walt Disney Co şi nu numai, care au nevoie de filme şi seriale noi pentru a menţine treaz interesul publicului.

În timp ce platourile de filmare au rămas pustii în Statele Unite, activitatea de producţie cinematografică s-a amplificat în Coreea de Sud, Australia, Suedia, precum şi în Noua Zeelandă, unde ''Avatar 2'', în regia lui James Cameron, îşi va relua filmările săptămâna aceasta.

Persoanele care lucrează în industria cinematografică se aşteaptă ca, atunci când producţiile vor fi reluate, munca să se desfăşoare în echipe mici, angajaţii să fie testaţi periodic, să aibă la dispoziţie dezinfectant pentru mâini, iar în locul figuranţilor, mulţimile mari de oameni să fie recreate pe ecran cu ajutorul efectelor speciale.