Premierul Boris Johnson a fost dus, luni, la terapie intensivă, după ce starea sa s-a înrăutățit, relatează Reuters. Johnson a fost internat în spital duminică searăși a fost supus mai multor teste din cauza unor simptome persistente de COVID-19 pentru mai bine de 10 zile.

Boris JohnsonFoto: Andrew Parsons/No 10 Downing Street/Profimedia Images

UPDATE 23.25: Premierul britanic a avut dificultăți în a respira în această după-amiază și i s-a administrat oxigen, dar Boris Johnson este conștient în acest moment, scrie Reuters, citând The Times.

”În cursul acestei după-amieze, starea prim-ministrului s-a înrăutățit și, la sfatul echipei sale medicale, a fost transferat la Unitatea de Terapie Intensivă a spitalului”, a spus Guvernul de la Londra.

Starea sa s-a înrăutățit după ce purtătorul său de cuvânt a spus că Boris Johnson a petrecut o noapte ”confortabilă” în spital și este într-o stare bună, continuând să conducă guvernul, deși va rămâne în spital sub observație.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a devenit pe 27 martie primul lider al unei mari puteri care a anunţat că este pozitiv la coronavirus.

El a intrat în izolare într-un apartament al reşedinţei oficiale din Downing Street, iar vineri a anunţat că are în continuare febră. Biroul său a subliniat că spitalizarea nu a fost una de urgenţă şi că Boris Johnson rămâne la conducerea guvernului. Ministrul de externe Dominic Raab va fi cel care va conduce şedinţa de urgenţă de luni a executivului cu privire la situaţia epidemiei, a indicat o sursă.