Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a refuzat să spună pe cine ar vota pentru Primăria Capitalei într-o competiţie în care ar participa doar Gabriela Firea şi Nicuşor Dan. Amintim că PNL Bucureşti a decis cu unanimitate, joi, retragerea sprijinului politic acordat primarului general Nicuşor Dan, susținând că, „în ciuda suportului de care a beneficiat, rezultatele administraţiei sale nu corespund aşteptărilor locuitorilor Capitalei”.

Gabriela FireaFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PNL a fost întrebat, la Prima TV, pe cine ar vota pentru Bucureşti dacă ar avea de ales doar între Gabriela Firea şi Nicuşor Dan.

„Candidatul PNL”, a răspuns Ciucă, potrivit News.ro. Întrebat dacă Sebastian Burduja va fi candidatul liberalilor, Ciucă a adăugat: „Da”.

Întrebat din nou pe cine ar pune ştampila dacă ar avea de ales doar între Gabriela Firea şi Nicuşor Dan, fără o opţiune liberală, Nicolae Ciucă a răspuns: „Votul este secret”.

Chestionat dacă ar vota pe cineva între Gabriela Firea şi Nicuşor Dan sau și-ar anula votul, liderul PNL a răspuns: „Aş stabili în cabina de vot”.

Nu va fi Sebastian Burduja „noul Cătălin Predoiu”, care în 2016, din postura de candidat PNL, a rupt din voturile dreptei şi a ajutat-o pe Gabriela Firea să ajungă primar general în detrimentul lui Nicuşor Dan? Ciucă suține că Sebastian Burduja, „un politician tânăr, un politician cu o educaţie profesională foarte bună, şi în România, şi în SUA, „a demonstrat prin funcţiile pe care le-a deţinut că are abilităţile necesare să gestioneze şi să conducă instituţii de amploare”:

  • „Bucureştiul în sine este cea mai de amploare localitate din ţara noastră, ca atare prin angajamentul personal, prin angajamentul echipei de la Bucureşti, Sebastian Burduja va trebui să-şi folosească toate aceste abilităţi astfel încât să meargă către bucureşteni cu un proiect de management al Bucureştiului şi să-i convingă.
  • Bucureştiul are nevoie de un manager care să trebăluiască de dimineaţă până dimineaţă dacă e nevoie pentru a rezolva problemele”.
  • Liderul liberal a susţinut că PSD şi PNL nu au analizat încă varianta unui candidat comun pentru Primăria Generală.