Bursa din New York a revenit pe creștere joi, susținută de rezultatele financiare trimestriale foarte bune ale majorității marilor nume din top, pe fondul politicii monetare de acomodare, potrivit AFP.

Wall StreetFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Indicele Dow Jones crescut cu 0,44% până la 35.084,53 puncte, Nasdaq a câștigat 0,11% și a urcat la 14.778,26 punct, iar S&P 500 s-a aprecuat cu 0,42% până la 4.419,15 puncte.

Publicarea unei cifre de creștere a PIB-ului SUA mai scăzută decât era de așteptat nu i-a speriat pe investitori, potrivit Art Hogan, șeful strategiei la National Securities, deoarece au găsit elemente pozitive în raport.

Cifra proastă se datorează în principal incapacității multor companii de a-și reface stocurile din cauza întreruperilor aprovizionării.

Satisfăcută de publicațiile corporative, nu relaxată de indicatorii macroeconomici, piața a avut în vedere și discursul plăcut al Băncii Centrale Americane (Fed), favorabil creșterii piețelor de acțiuni, a explicat Art Hogan.

Analistul a menționat că acestă creștere de joi a fost inițiată de stocurile financiare și sectorul energetic, o rotație binevenită după câteva săptămâni influențate de companiile de tehnologie.

Facebook a evoluat astfel în roșu pe tot parcursul zilei și a încheiat cu un declin de 4,01% până la 358,32 de dolari, în urma unui discurs considerat prea precaut cu privire la perspectivele sale în următoarele luni.

Rețeaua socială se teme în mod deosebit de modificările aduse sistemului de operare Apple, care permite utilizatorilor magazinului său de aplicații să nu mai permită colectarea datelor de utilizare.