Cinci pacienţi cu COVID-19 în stare critică sunt trataţi în Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului “Sfântul Spiridon“ din Iaşi, din cauză că nu mai există locuri libere în secţiile ATI din spitalele ieşene.

Terapie intensivaFoto: Report.md

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, medicul Diana Cimpoeşu, a declarat, marţi, că în secţiile de terapie intensivă din spitalele ieşene nu mai sunt locuri libere, astfel că pacienţii COVID-19 în stare critică rămân în Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul “Sfântul Spiridon“, unde sunt trataţi până se eliberează în loc liber.

  • “Sunt trei pacienţi pe ventilaţie non invazivă şi doi pacienţi cu necesar de oxigen cu flux mare. Ei sunt trataţi în urgenţă complet, adică şi de medicul infecţionist şi de medicul de medicină internă, dar în primul rând de medicul de urgenţă care face ventilaţia non invazivă şi monitorizează pacientul.
  • Aşteptăm eliberarea unor locuri în spitale prin evoluţia favorabilă a pacienţilor. Din nefericire sunt zile în care eliberarea locului se întâmplă şi prin decesul unor pacienţi cu forme grave“, a declarat medicul Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, citat de News.ro.