In contextul in care majoritatea cluburilor din Divizia A se zbat pentru a supravietui, fiind inglodate in datorii, iar fotbalul romanesc acuza lipsa banilor, Liga Profesionista de Fotbal produce milioane de dolari peste noapte.

Patru milioane de dolari este suma cu care a fost marit contractul dintre forul prezidat de Dumitru Dragomir si Telesport privind drepturile de televizare a meciurilor din prima liga. Ceea ce face extrem de justificata sesizarea facuta de CNA la Consiliul Concurentei cu privire la modul de realizare a tranzactiei, fara organizarea unei licitatii transparente.

Totalul milioanelor de dolari care se vor imparti cluburilor din Divizia A a ajuns astfel la 28, iar cel care si-a insusit meritul pentru aceasta marire a fost presedintele Stelei, Gigi Becali. „Acum sunt 28 de milioane. Daca nu tipa Becali, mai apareau cele patru milioane?“, a declarat presedintele Stelei, ieri, la iesirea de la Adunarea Generala a LPF.

Diferenta dintre cifra initiala, care a fost vehiculata pana ieri, si cea finala a fost „justificata“ altfel de Dumitru Dragomir, care a sustinut ca aceasta a fost suma pe care a fost semnat contractul la inceput, dar ca nu o putea divulga inainte de a prezenta intelegerea celor 16 presedinti. „Contractul a fost asa de la inceput.

Am spus mai multe sume, pentru ca nu aveam voie sa divulg valoarea contractului. Daca faceti un calcul, cele patru milioane reprezinta TVA. Asa sunt eu, mai istet“, a precizat presedintele LPF. Cum era de asteptat, Dragomir a primit acceptul privind contractul semnat de majoritatea reprezentantilor cluburilor din Divizia A, printre care si cei ai lui Dinamo si Rapid.

Gigi Becali a declarat ca nu se va supune deciziei si ca nu va permite televizarea meciurilor din Ghencea, cu exceptia celor contra rivalelor Dinamo si Rapid, precizand ca este dispus sa plateasca amenda de 100.000 de dolari. „Nu se va filma nimic.

Si o sa platesc si amenda“, a afirmat presedintele Stelei, dar Dragomir a precizat ca, pe langa sanctiune, clubul din Ghencea va fi suspendat pentru etapa urmatoare: „Poate sa-si faca o ambitie si sa plateasca, poate sa nu fie televizat primul meci, dar la urmatorul nu va mai fi programat“.

De asemenea, Dragomir a contrat si afirmatiile fostului prieten Gigi Becali conform carora va da in judecata LPF si il va desfiinta: „Poate sa desfiinteze liga antialcoolicilor. Este aproape imposibil sa desfiintezi o asociatie juridica. Si cred ca nu este informat. Nu are dreptul, conform legii, sa ne dea in judecata“.

Per ansamblu, nici Gigi Becali nici Dumitru Dragomir nu au mai parut la fel de vehementi in disputa lor, tinand sa precizeze ca amandoi isi urmaresc interesul, presedintele LPF precizand: „Gigi a plecat nemultumit, dar este tanar si are timp sa se impace cu toti“.