Unul dintre subiectele ce vor fi aprig dezbatute in campania electorala este fiscalitatea si nivelul taxelor si impozitelor. Alianta PNL-PD a propus introducerea unei cote unice de 16 la suta. Conducerea PSD, critica aceasta propunere. Liderii partidului de guvernamant sustin ca prin introducerea cotei propuse de PNL si PD persoanele cu venituri mici ar castiga si mai putin.

Cota unica de impozitare, de 16 la suta, a fost din nou atacata de ministrul finantelor, Mihai Tanasescu.

Liderii PSD sustin ca in varianta de impozitare propusa de alianta PNL-PD, ar castiga mai putini bani peste patru milioane de persoane. Doar cateva sute de mii, spune Mihai Tanasescu, ar avea de castigat.

Cota unica a fost criticata si de vicepresedintele PSD, Florin Georgescu, ajuns intre timp prim viceguvernator al Bancii Nationale.

Presedintele PNL, Theodor Stolojan, s-a aratat surprins de aceste critici din partea PSD chiar la lansarea primelor capitole ale programului de guvernare al aliantei.

Presedintele PNL, Theodor Stolojan

Cota unica de impozitare est sustinuta si de UDMR.

Partidul Romania Mare intentioneaza sa sustina impozitarea cifrei de afaceri, si nu a profitului, in cazul firmelor.

Pentru persoanele fizice, un impozit de 16 la suta este benefic in cazul venitului global, considera deputatul PRM Daniel Ionescu, membru in Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor.

Toate formatiunile politice se declara de acord cu reducerea fiscalitatii. Romania ramane insa, tara cu o fiscalitate excesiva si cu unele dintre cele mai mici salarii din Europa.