Compania Dacia nu va mai lansa in acest an versiunea de 5.000 de euro a modelului Logan, cea mai ieftina versiune urmand sa ramana Dacia Logan 1,4 MPI Ambiance, de 5.800 de euro.

"Logan este un succes cu gama actuala de versiuni. Nu simtim nevoia sa introducem o versiune sub cea actuala de intrare in gama, pentru ca aceasta ar avea un nivel de echipare foarte sarac", a declarat joi, noul director comercial al companiei, Jean Michel Sicre.

Oficialul Dacia a adaugat la argumentele pentru ca Dacia sa nu introduca in acest an o versiune de 5.000 de euro pentru Logan si actualul curs leu/euro.

Dacia Logan se vinde in prezent, in lei, cu cica 10 la suta mai putin decat la momentul lansarii pe piata in septembrie 2004, a precizat directorul comercial al Dacia.

"Pentru cumparatorii romani, Logan este acum mai ieftin decat a fost vreodata", a spus el.

Reprezentantul companiei Dacia a mai mentionat ca, in toamna, va fi lansata o versiune Diesel pentru Logan, "pentru care preturile nu au fost inca stabilite, dar vor fi atractive", iar spre sfarsitul anului 2006 - o versiune combi, care va avea un pret mai ridicat decat berlina.

De la lansarea Logan, in septembrie 2004, acest model a cunoscut un debut comercial excelent, cu aproximativ 50.000 de unitati vandute si comandate in Romania si la export. In 2005, Dacia va continua dezvoltarea vanzarilor o data cu comercializarea Logan in 35 de tari.

Jean Michel Sicre l-a inlocuit in functia de director comercial al Dacia pe Jean Frederic Piotin, care s-a intors la Renault Franta, in luna februarie.