Consultandu-se si cu jucatorii, se pare ca-i va incredinta banderola de capitan lui Dorinel Munteanu , desi Cristi Chivu era posesorul acesteia in "era Iordanescu". Fundasul lui AS Roma, revenit dupa 7 luni de convalescenta, a precizat ca poate juca si fara banderola.

Cu un nou capitan

Cu numai o zi inaintea confruntarii din Giulesti, Victor Piturca pare a-si fi decis strategia. Avand in vedere ca partida e decisiva pentru mentinerea in cursa pentru calificare, selectionerul va fi prudent.

Cu ocazia unui meci-scoala sustinut miercuri seara, la Saftica, Piturca si-a dezvaluit in mare masura intentiile pentru partida de maine seara. Certitudinile sunt reprezentate de folosirea tuturor jucatorilor cu mare experienta care au revenit la echipa nationala si de abordarea cu multa prudenta a jocului cu trupa legendarului Van Basten.

ASEZARE. Desi a fost menajat in jocul-test de miercuri, din cauza unei usoare stari de oboseala, Cristian Chivu va sta cu siguranta in fata lui Van Nisterlooy sau Kuijt. In principiu, primul "11" al reprezentativei Romaniei va arata in felul urmator: Lobont – Contra, Radoi, Chivu, Rat – Fl. Petre, Ghioane, D. Munteanu, Ad. Ilie – Pancu – V. Moldovan.

Pe langa cei patru aparatori clasici, Piturca va miza si pe doi mijlocasi cu caracter defensiv, Dorinel Munteanu si Tiberiu Ghioane, care vor avea sarcini clare de a bloca forta liniei mediene a olandezilor, compusa din fotbalisti foarte rapizi si tehnici.

In avanposturi, selectionerul il va posta pe Viorel Moldovan, care urmeaza a fi sustinut din spate de Daniel Pancu si de pe flancul stang de Adrian Ilie, cei trei urmand a fi singurii "tricolori" degrevati de sarcinile defensive.

SCHIMBARE. Aseara, in Giulesti, echipa nationala a efectuat antrenamentul oficial, urmand ca astazi "tricolorii" sa faca doar un singur antrenament, inchis, in cantonamentul de la Saftica. In privinta capitanului de echipa, Victor Piturca avea trei optiuni, Cristi Chivu, Dorinel Munteanu si Daniel Pancu.

Dintre acestia, de pe lista pare a fi cazut Chivu, care s-a exprimat deja ca nu doreste banderola, deoarece vine si dupa o lunga perioada de inactivitate. Cele mai mari sanse le are Munteanu, jucator care are si o relatie speciala cu Victor Piturca, selectionerul fiind cel care a insistat pentru aducerea sa la Steaua.

De asemenea, Dorinel a fost jucator de baza in precedentul mandat al actualului antrenor.

COCU E APT. Selectionerul Olandei, Marco Van Basten, a scapat ieri de una dintre problemele medicale cu care se confrunta inaintea meciului cu Romania.

Conform editiei de ieri a cotidianului olandez De Telegraaf, capitanul lui PSV Eindhoven, mijlocasul central Marc Van Bommel, care i-a inscris duminica trei goluri lui Lobont, s-a antrenat normal alaturi de coechipierii sai si va fi titular maine seara.

In proportie destul de mare, un alt fotbalist cu mare experienta din lotul "portocalei mecanice", Phillip Cocu, va evolua si el din primul minut al meciului din Giulesti in linia de mijloc a nationalei Olandei, desi inca mai este chinuit de dureri la piciorul stang.

SECURITATE. Pentru meciul de sambata, masurile de securitate vor fi maxime. Ordinea in jurul si in incinta arenei din Giulesti va fi mentinuta de 1.200 de jandarmi din cadrul Brigazii Speciale de Interventie "Vlad Tepes". Dupa ora 16:00, in zona stadionului va fi interzisa comercializarea bauturilor alcoolice, iar accesul pe stadion se va face incepand cu ora 17:00.

Suporterii echipei Olandei vor sta la tribuna I, in dreapta tribunei oficiale, iar numarul lor va fi in jur de 800. Initial, olandezii solicitasera 1.900 de bilete, dar se pare ca interesul fanilor "portocalei" pentru deplasarea la Bucuresti nu mai e asa ridicat. Fanii oaspetilor ajung in Capitala sambata dimineata.