Clubul Real Madrid intentioneaza sa construiasca parcuri tematice in orasele Miami si Beijing, ca parte a strategiei de extindere a oportunitatilor de marketing in intreaga lume, informeaza "AS".

"Negociem cu primarii din Miami si Beijing pentru a construi acolo doua parcuri tematice. Acestea vor deveni un punct de atractie pentru legiunile de suporteri ai echipei Real Madrid in tari cu populatie mare, ca Statele Unite si China", a declarat presedintele clubului madrilen, Florentino Perez, pentru cotidianul "AS".

De asemenea, gruparea spaniola intentioneaza sa realizeze un parc tematic la Madrid, la noua baza de antrenament a echipei pregatite de Vanderlei Luxemburgo, care se construieste la Valdebebas.

Cotidianul "AS" noteaza ca Real Madrid doreste ca cele trei parcuri sa fie construite pana in anul 2008. Jurnalul mentioneaza ca parcurile vor fi precum "Disneyland".

"Tot ce trebuie facut este sa se schimbe sigla Disney cu cea a clubului Real Madrid si sa inlocuiasca imaginile lui Pluto, Donald, Mickey, Goofy, Tarzan, Peter Pan, Bambi si Dumbo cu cele ale lui Robinho, Ronaldo, Baptista, Raul, Casillas, Beckham, Roberto Carlos si Zidane", adauga "AS".

Formatia Real Madrid a revenit, luni, dintr-un turneu de 18 zile in Statele Unite si Asia, in urma caruia gruparea spaniola a castigat aproximativ 36 de milioane de euro.