In ciuda inundatiilor care au afectat aproape toata tara, productia de grau din acest an va fi tot un record, in opinia ministrului Agriculturii.

"Graul a fost recoltat de pe 95% din suprafata cultivata, fiind obtinute pana acum 6,9 milioane tone, dar vom atinge sapte milioane tone. Cantitativ, cu siguranta ne apropiem de ceea ce am estimat", a declarat Gheorghe Flutur.

El are indoieli doar in privinta calitatii, pentru ca in sudul tarii sunt zone unde, din cauza incoltirii, graul nu va mai putea fi folosit decat ca furaj pentru animale.

Pentru ca si in acest an avem prea mult grau, conducerea ministerului este decisa sa nu mai incurajeze cultivarea acestei cereale decat pe o suprafata de 1,5 milioane hectare.

"Necesarul anual al Romaniei este de patru milioane tone de grau, ceea ce se recolteaza de pe 1,5 milioane hectare. Numai pentru aceasta cantitate vom stabili parghii de interventie pe piata (pret de referinta, pret minim garantat). Numai cei care vor cultiva grau in limita celor 1,5 milioane hectare vor primi ajutor de la stat", a spus Gheorghe Flutur.