Forurile fotbalistice vor deschide o ancheta asupra retelei fotbalistice detinuta in lume de proprietarul clubului Chelsea, magnatul rus Roman Abramovici, relateaza ziarul spaniol „AS“.

O reuniune pe aceasta tema este prevazuta in aceasta saptamana, implicarea magnatului rus in mai multe cluburi de fotbal din lume fiind considerata ca un atentat la spiritul sportiv.

Ziarul sportiv „Voefotball“ a publicat saptamana trecuta o ancheta conform careia miliardarul rus ar detine o retea de pariuri sportive si paradisuri fiscale in care ar fi implicate mai multe cluburi de fotbal din intreaga lume: Chelsea, TSKA Moskova, FC Porto, PSV Eindhoven, Benfica Lisabona si formatia Corinthians din Brazilia.

„Daca o astfel de retea exista, e obligatia noastra sa o descoperim“, a declarat ziarului spaniol Lars-Christer Olsen, directorul executiv al FIFA, care a mai adaugat ca, in caz ca se va dovedi ca Abramovici are o pozitie dominanta in fotbalul mondial, vor trebui luate masuri.

In acest timp gruparea Corinthians a anuntat ca intentioneaza sa desfaca contractul cu MSI, un fond de investitii britanic in care se presupune ca ar fi implicat miliardarul rus, datorita faptului ca acestia nu si-au respectat obligatiile financiare din contract.