Dupa aparitia virusului gripei aviare, Uniunea Europeana a interzis importul de pasari din Romania. Mai mult, regula se refera nu numai la importul in scopuri comerciale, dar in conformitate cu reglemantarile sanitar-veterinare este interzisa si in cazul persoanelor fizice introducerea pe teritoriul Uniunii a pasarilor si a preparatelor din carne de pasare.

La frontiera cu Ungaria, vamesii te intreaba de sanatate, dar nu si de bagaje. Am testat vigilenta vamesilor de la frontiera cu Ungaria si am reusit, fara mari eforturi, sa scoatem din tara cateva pungi cu pui congelati. Cand am ajuns la Bors, la punctul de trecere a frontierei batea vantul.

Cu toate ca am reusit sa numaram doar sase masini care asteptau sa treaca la unguri, vamesii romani nu prea ne-au bagat in seama. Nu am fost intrebati care este destinatia noastra, dar am fost a€śiertatia€ť si de obligatia de-a prezenta suma necesara calatoriei in strainatate.

Nici colegii lor unguri nu au fost mai vigilenti, desi puteau sa observe cu usurinta pungile cu carnea de pui, aruncate pe bancheta din spate a masinii. Singurul amanunt care ne-ar fi putut impiedica sa infestam Europa era un panou care ne atentiona asupra pericolului raspandirii gripei aviare, cu text scris exclusiv in limba rusa.

Comenteaza pe forum